29 / 03 / 2024

TOKİ'den faizsiz konut kredisi fırsatı! 

TOKİ'den faizsiz konut kredisi fırsatı! 

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı ev sahibi olmak isteyen kişilere faizsiz konut kredisi imkanı sunuyor. İşte TOKİ tarafından sunulan faizsiz konut kredisi şartları...



Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) evi olmayan vatandaşları ev sahibi yapmaya devam ediyor. Takvim'de yer alan habere göre; kurum sadece bir defaya mahsus olmak üzere ev almak isteyen vatandaşlara faizsiz konut kredisi veriyor. İşte  TOKİ  tarafından verilen kredinin detayları...

Toplu Konut Fonu ilk kez  Şehit Ailelerine, Terör Malulleri ile Dul ve Yetimlerine açılan faizsiz konut kredisi uygulamasına Salahiyet Kanununa bir madde daha ekleyip şehit olan polislerin ailelerine Toplu Konut Fonu'ndan 5.000.000 TL faizsiz kredi verilmeye başladı.

TOKİ den faizsiz konut kredisi fırsatı! 

Kimler yararlanabilir?

1991'te bu kanuna bir madde daha eklenerek kredinin kapsamı genişletildi. Kapsam dahilinde Emekli Sandığından maaşa bağlanan ve Faizsiz Konut Kredisi için Hak Sahipliği Belgesi alan tüm şehit aileleri ile terör malulleri ve bunların dul ve yetimlerinin de yararlanmaya başladı. 

Bu maddeler düzenleyen, "Toplu Konut Fonu'ndan Şehit Ailelerine, Malulleri ile Dul ve Yetimlerine Açılacak Faizsiz Konut Kredisi Yönetmeliği" 21 Eylül 1991 tarih ve 20998 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanmaya başladıktan sonra yürürlüğe girdi.

 TOKİ den faizsiz konut kredisi fırsatı! 

Yeni yönetmelikle faizsiz konut kredisi kullanım hak sahipleri genişletilmesi sebebiyle "Toplu Konut İdaresi Tarafından Şehit Ailelerine, Harp Ve Vazife Malulleri İle Dul Ve Yetimlerine Açılacak Faizsiz Konut Kredisi Hakkında Yönetmelik" yönetmelikten kaldırıldı. Yeni yönetmelikten önce kredi kullanan vatandaşlar için ise eski yönetmelik geçerli oldu. 

Başvurular nereye yapılıyor?

Krediyi almaya uygun olan vatandaşlar  T.C. Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan (Emeklilik Hizmetleri Genel Müdürlüğü) alınacak hak sahibi olduğuna dair belge ile Ziraat Bankası'na başvuru yapabilir. 

Şehit Kredileri için verilen krediler için ise herhangi bir kısıtlama bulunmuyor. Kredi için en fazla bir yıl önce alınmış olması yeterli. Kredi ile istenilen büyüklükte ev satın alınabiliyor. 

Söz konusu kredinin miktarı her sene Devlet İstatistik Enstitüsi tarafından Türkiye  için duyurulan yıllık fiyat artış oranı kadar yükseltilir. 2021 için bu rakam 177 bin TL'dir.

Kredinin geri ödemesi de hak sahibinin her türlü tazminat dahil olmak üzere aldığı maaşının 1/4'ü tutarındaki miktarın T.C. Sosyal Güvenlik Kurumu tarafında  kesilmesiyle yapılır. Kredinin vadesi borcun tamamiyle ödendiği zaman oluyor. Krediye faiz uygulanmıyor fakat kredinin açılışında bir kez hak sahibinden kredinin yüzde 1 oranında masraf alınıyor. 

TOKİ indirim kampanyasından 11 bin 768 kişi yararlandı!


Geri Dön