28 / 03 / 2024

Ev sahibi olmak isteyenlere 25 bin TL'lik hibe!

Ev sahibi olmak isteyenlere 25 bin TL'lik hibe!

Düşük faizli Konut Seferberliği kapsamında ev sahibi olmak isteyenlere müjdeler geldi. Konut hesabı üzerinden 5 yıl birikim yapan vatandaşlara  25 bin TL destek veriliyor.



Devletten ev sahibi olmak isteyen binlerce kişiye müjde geldi. Yıllardır kiracı olan ama artık ev sahibi olmak isteyenlere 25 bin TL'ye kadar destek veriliyor. Düşük faizli Konut Seferberliği ile 5 yıllık birikime 25 bin TL hibe destek ödemesi yapılıyor.

Konut hesabı nedir?

Konut hesabı, vatandaşların ev sahibi olmak için belli bir bankada açtığı ve düzenli olarak para yatırıp, ev almak için devletten destek aldığı hesaba deniliyor. Hesap ile devlet, vatandaşın hem birikim yapmasını hem de ev sahibi olup konut stoklarının erimesini amaçlıyor. 

Bankaların 'tasarruf hesapları' sınıfında bulunan konut hesabında birikim yapma zorunluluğu bulunuyor. 3 yıl boyunca düzenli olarak bu Konut hesabında birikim yapılması durumunda devlet 25 bin TL'ye kadar destek veriyor.

Hangi bankalarda açılır?

- Ziraat Bankası
- Halkbank
- Vakıfbank
- Ziraat Katılım Bankası
- Vakıf Katılım Bankası
- Şekerbank
- Finansbank
- Denizbank
- İş Bankası
- Kuveyt Türk

Ne kadar destek veriliyor?

Konut hesabında 36 ila 47 ay arasında birikim yapan vatandaşlar, konut hesaplarında toplam biriken bakiyenin yüzde 15'i kadar devlet destek alabiliyor. Ancak bu durumda devlet desteği ödemesi en fazla 16 bin 313 TL 21 kuruş oluyor.

Konut hesabında 48 ila 59 ay boyunca birikim yapılması halinde yüzde 18'e kadar devlet desteği alınabiliyor. Devlet desteği ödemesi ise 17 bin 568 TL'yi geçmiyor.

Konut hesabında 60 ay (5 yıl) boyunca bikim yapan vatandaşlara yüzde 25'lik katkı sunuluyor. Devlet ilk evlerini alacaklar vatandaşlara 24 bin 746 TL'lik hibe verecek.
 


Geri Dön