04 / 05 / 2024

Ev sahibi ve kiracılar için açıklandı! Eski uygulamalar tarih oldu! Artık e-devlet üzerinden yapılacak!

Ev sahibi ve kiracılar için açıklandı! Eski uygulamalar tarih oldu! Artık e-devlet üzerinden yapılacak!

Ev sahipleri ve kiracıları yakından ilgilendiren bir açıklama geldi. İşte detaylar!



Milyonlarca ev sahibi ve kirada oturan kişiler, yeni gelişmeleri ilgi ile takip etmektedir. Kira sözleşmelerinde uygulanacak yeni düzenleme artık devreye giriyor. Kira sözleşmelerinin nasıl yapılacağı sorgulanırken, yeni sistem herkese büyük kolaylık sağlayacak. Kira sözleşmeleri de artık e-devlet Kapısı üzerinden yapılabilecek. İşte konunun detayları…

EYLEM PLANI ARTIK DEVREYE SOKULDU!

Kiracı ve ev sahiplerini ilgilendiren önemli kararlar alınmaya devam ediyor. Kira sözleşmelerinin artık E-devlet Kapısı üzerinden yapılacağı ifade edilen çalışmaların başladığı belirtildi. Kayıt dışı ekonomi ile mücadele etmek için Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından atılan yeni adımlar gündemdeki tazeliğini koruyor. 291 kurum ve kuruluşu içine alan 900 önergelik değerlendirme Bakanlığın günde bulunuyordu. Bununla birlikte 2023-2025 dönemini kapsayan “Kayıt Dışı Ekonomiyle Mücadele Eylem Planı” yürürlüğe de giriyor.

BAKAN NEBATİ DÜZENLEMEYİ TEK TEK AÇIKLADI

Bakan Nureddin Nebati, ev sahipleri ve kiracıları ilgilendiren önemli açıklamalar yaptı. Yeni düzenlemeye dair açıklama yapan Bakan Nebati, "Rekabet gücünü artırmak için ve bununla birlikte vergi kaybının önüne geçilip, sürdürülebilir büyümeyi sağlamak ve gelir dağılımını daha adaletli bir yapıya kavuşturmak adına kayıt dışı ekonomi ile mücadelemize devam ediyoruz” ifadelerine yer verdi.

E-DEVLET SİSTEMİNDEN YAPILACAK

Yeni düzenleme ile kira sözleşmelerinin artık e-devlet ile yapılacağı açıklandı. Gerçekleştirilen planla birlikte karar alma süreçlerini desteklemek ve risk analizi çalışmalarını yürütebilmek için de kira sözleşmelerinin elektronik ortamda düzenlenmesi gerektiği belirtildi. Düzenlemenin 2024 yılı sonuna kadar tamamlanması planlanmaktadır.

EV SAHİBİ KAÇ YIL SONRA KİRACISINI ÇIKARABİLİR?

Aynı yılda kiracı, kira ödemesini 2 kere geciktirirse ve ev sahibi olarak 2 tane ihtar gönderilmiş ise de kira süresinin bitimi ile tahliye davası açılabilir. Davayı kazanmanız halinde kiracının tahliyesi gerçekleşebilir. Diyelim ki 10 yıllık sürenin bitiminde ev sahibi kiracıyı yasal olarak tahliye etme hakkına sahiptir.


Geri Dön