25 / 04 / 2024

Ev sahibi ve kiracılar dikkat! Anlaşmazlıklara arabuluculuk zorunluluğu geliyor! Meclis'e sunulacak!

Ev sahibi ve kiracılar dikkat! Anlaşmazlıklara arabuluculuk zorunluluğu geliyor! Meclis'e sunulacak!

Ev sahibi ve kiracılar arasında yaşanan kira alacakları, kat mülkiyeti uyuşmazlıkları ve komşuluk hukuku ihtilafları artık mahkemeye gitmeden arabulucuya götürülecek. İşte milyonlarca kiracı ve ev sahibini ilgilendiren o değişiklik...



Kiraların bazı bölgelerde fahiş oranda yükseltilmesi son dönemin en önemli sorunlarından biri haline geldi. Hükümet tarafından hayata geçirilen yüzde 25 kira zam sınırı uygulamasına karşın, konut ve kiracılar arasındaki sorunun hızlı çözümü için arabuluculuk getirilecek. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Yargı Reformu Strateji Belgesi  kapsamında alternatif uyuşmazlık çözüm yöntemlerini yaygınlaştırılacağına dikkat çekerek, "Kira uyuşmazlıklarında arabuluculuğu zorunlu hale getireceğiz" şeklinde konuştu.

Ev sahibi ve kiracılar dikkat! Anlaşmazlıklara arabuluculuk zorunluluğu geliyor! Meclis e sunulacak! 

Meclis'in açılması ile birlikte Ekim'de gündeme gelecek yeni düzenleme yasalaştığında konut sahibi kiracı arasındaki uyuşmazlıklarda dava açmadan önce arabulucu devreye alınacak. Doğrudan mahkemeye gidilmesi durumunda davalar kabul edilmeyecek. Kira alacakları, kat mülkiyeti uyuşmazlıkları, komşuluk hukuku ihtilafları gibi uyuşmazlıklar arabulucu tarafından çözüme kavuşturulacak. 

İşte ev sahibi ve kiracı anlaşmazlıklarına ilişkin o son dakika değişikliği ile ilgili tüm detaylar...


Geri Dön