23 / 04 / 2024

arabuluculuk ücret

arabuluculuk ücret

Ev sahibi ve kiracılar arasında yaşanan kira alacakları, kat mülkiyeti uyuşmazlıkları ve komşuluk hukuku ihtilafları artık mahkemeye gitmeden arabulucuya götürülecek. İşte milyonlarca kiracı ve ev sahibini ilgilendiren o değişiklik...

Ev sahipleri ve kiracılar dikkat! İşte 2024'te uygulanacak yeni ücret tarifesi!

Ev sahipleri ve kiracılar arasında arabuluculuk sistemi 1 Eylül tarihinde devreye girdi. 2024 yılı itibarıyla arabuluculuk fiyat tarifesi güncellendi. İşte yeni yılda uygulanacak yeni ücret tarifesi...

Arabuluculukta 2024 yılı ücret tarifesi belirlendi! Karar Resmi Gazete'de yayımlandı!

Özel hukuk uyuşmazlıklarının çözümündeki arabuluculuk faaliyetleri için 2024 yılında yapılacak ödemeye dair asgari ücret tarifesi belli oldu. Karar Resmi Gazete'de yayımlandı...

Asgari ücret zammı maaşlara ne zaman yansıyacak? Ara zamlı asgari ücret ne zaman yatırılacak?

Milyonlarca emekçi asgari ücrete yapılan ara zammın maaşlara ne zaman yansıyacağını merak ediyor. Milyonlar, ¨Asgari ücrete ara zammı maaşıma ne zaman yansıyacak?¨ sorusunun yanıtını arıyor. Peki, ara zamlı asgari ücret maaşlara ne zaman yansıyacak? İşte detaylar…

Ara zamlı asgari ücret ne zaman yatırılacak? Asgari ücrete yapılan ara zam maaşlara ne zaman yansıyacak?

Milyonlarca çalışan ara zammın maaşlara ne zaman yansıyacağını merak ediyor. Çalışanlar, ¨Asgari ücrete yapılan ara zam maaşıma ne zaman yansıyacak?¨ sorusunun cevabını arıyor. Peki, ara zamlı asgari ücret çalışanların hesaplarına ne zaman yatacak? İşte detaylar…

Asgari ücret zammı maaşa ne zaman yansıyacak? Zamlı asgari ücret ne zaman ödenecek?

Milyonlarca vatandaş, şimdilerde ¨Zamlı asgari ücret ne zaman ödenecek? Yeni asgari ücret zammı ne zaman yatacak? Asgari ücret zammı ne zaman yansıyacak?¨ sorularının cevabını araştırıyor. Peki, yeni asgari ücret ne zaman yatacak? İşte detaylar…

Zamlı asgari ücret Temmuz'da yatacak mı? Zamlı asgari ücretin yatacağı tarih belli oldu mu? 

Milyonlara asgari ücretli çalışan Cuma günü gelen zam haberinin ardından zamlı asgari ücretin ne zaman yatırılacağını araştırıyor. Peki zamlı asgari ücret ne zaman yatırılacak? Zamlı asgari ücret Temmuz'da mı Ağustos'ta mı ödenecek? İşte milyonların merak ettiği zamlı asgari ücretle ilgili her şey..

İktidarın üst düzey yetkilisinden asgari ücret zammı ile ilgili yeni müjde! Esas zammı o zaman görün

AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, yıl sonu asgari ücret zammı ile ilgili çarpıcı açıklamalar yaptı.

2022 Temmuz yeni asgari ücret ne zaman geçerli olacak? Temmuz’da maaşlara zam yapılacak mı?

Yeni asgari ücret ara zammının ne zaman geçerli olacağını vatandaşlar araştırmaya başladı. İşte 2022 Temmuz yeni asgari zammının geçerli olacağı tarih!

Asgari ücret zammından sonra bir flaş gelişme daha

Türkiye'de asgari ücret 5 bin 500 TL'ye yükseltildi. Zamdan sonra flaş bir gelişme daha yaşandı. Asgari ücretlerle birlikte işsizlik ödeneği gibi birçok kalemde de artış mecburi duruma geldi.

Asgari ücret 5500 lira olunca o maaşlarda da artış yaşandı. İşte tam liste

Asgari ücret rakamının 5500 TL olmasıyla birlikte birçok kalemde de artış yaşandı. İşte detaylar…

Askerlik ve doğum borçlanması yeni asgari ücret zammından sonra arttı mı?

Askerlik ve doğum borçlanması, asgari ücrete yapılan ara zamdan sonra araştırılmaya başlandı. Askerlik ve doğum borçlanması yeni asgari ücret zammından sonra arttı mı? İşte detaylar!

Asgari ücret yönetmeliği değişti! Yeni asgari ücret yönetmeliğinde neler yer alacak?

2022 Temmuz asgari ücret ara zammı netliğe kavuştu. Açıklanan asgari ücret zammının ardından asgari ücret yönetmeliğinde de değişikliğe gidildi. İşte detaylar!

Çalışma Ekonomisi Uzmanı Aziz Çelik'ten asgari ücret yorumu

Asgari ücretinn bugünü ve yarını hakkında açıklamalarda bulunan Çalışma Ekonomisi Uzmanı Prof. Dr. Aziz Çelik, asgari ücretin ortalama ücret haline evrildiğini söyledi.

arabuluculuk ücret Haberi

arabuluculuk ücret

Kiraların bazı bölgelerde fahiş oranda yükseltilmesi son dönemin en önemli sorunlarından biri haline geldi. Hükümet tarafından hayata geçirilen yüzde 25 kira zam sınırı uygulamasına karşın, konut ve kiracılar arasındaki sorunun hızlı çözümü için arabuluculuk getirilecek. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Yargı Reformu Strateji Belgesi  kapsamında alternatif uyuşmazlık çözüm yöntemlerini yaygınlaştırılacağına dikkat çekerek, "Kira uyuşmazlıklarında arabuluculuğu zorunlu hale getireceğiz" şeklinde konuştu.

Meclis'in açılması ile birlikte Ekim'de gündeme gelecek yeni düzenleme yasalaştığında konut sahibi kiracı arasındaki uyuşmazlıklarda dava açmadan önce arabulucu devreye alınacak. Doğrudan mahkemeye gidilmesi durumunda davalar kabul edilmeyecek. Kira alacakları, kat mülkiyeti uyuşmazlıkları, komşuluk hukuku ihtilafları gibi uyuşmazlıklar arabulucu tarafından çözüme kavuşturulacak. 

İşte ev sahibi ve kiracı anlaşmazlıklarına ilişkin o son dakika değişikliği ile ilgili tüm detaylar...

Posta'da yer alan habere göre;...