25 / 04 / 2024

Ev sahibine ihtarname nasıl çekilir?

Ev sahibine ihtarname nasıl çekilir?

Ev sahibine ihtarname nasıl çekilir? sorusuna noter aracılığı ile çekildiği cevabını verebiliriz. Tarafına ihtarname çekilen ev sahibi noter masrafları ve posta ücretlerini de ödemekle yükümlüdür...




Ev sahibine ihtarname nasıl çekilir?


Binanın ortak gideri olan aidatını ödemeyen ev sahibine ihtarname nasıl çekilir? diye merak ediyorsanız şunu belirtelim. Aidat gibi binanın ortak gideri sayılan masraflardan kaçan ev sahibine apartman yönetimi noter aracılığı ile ihtarname gönderebiliyor. Aidat, içerisinde binanın elektrik, su, kapıcı, kaloriferci, temizlikçi gibi hizmetlerine ödenen ücretler yer alıyor. Dolayısıyla binalar için zorunlu gider olan bu hizmetlere tüm ev sahiplerinin de eşit olarak katılması gerekiyor. Aksi halde binanın elektrik borcu yüzünden elektriği kesilebilir, su borcu yüzünden temizlik gibi hizmetler aksayabilir yada kapıcı veya temizlikçi diye tabir edilen kişiler ücretini alamadıkları için binaya gerekli hizmetleri vermezler. 


Ev sahibine ihtarname nasıl çekilir? sorusuna noter aracılığı ile çekildiği cevabını verdikten sonra şunu da belirtelim ki; çekilen bu ihtarname için ödenen noter masrafları ve posta masrafları da borçluya ait oluyor. Yani yağmurdan kaçarken doluya tutulmak gibi bir durum ortaya çıkıyor. Ev sahibine ihtarname çekildiğinde kişinin bu duruma maruz kaldığı apartmanın girişine asılabiliyor. Böylece borçlu ev sahibi deşifre olarak tüm bina sakinleri tarafından biliniyor. Bu da hoş olamayan bir durum elbette. Ayrıca ihtarname çekilen ev sahibi aidat borcunu faiziyle birlikte ödeme yükümlülüğüne giriyor. Noterde düzenlenen ev sahibine ihtarname nasıl çekilir?'in örneği aşağıda...


İhtarname!


......................... Yönetimi 

Tel: 


Sayın ................... ..................... tarihi itibarı ile toplam ............,00 TL ödenmemiş aidat borcunuz bulunmaktadır. 


Genel Kurul toplantısında Kat Mülkiyeti Kanunu uyarınca ödenmeyen aidat borçlarına aylık % 5 gecikme faizi uygulanmasına; aidat borcunu ödemeyen kat malikleri hakkında icra takibine geçilmesi hususunda yöneticiye yetki verilmesine karar verilmiştir. 


Sayın ………………… işbu ihtarnamenin tarafınıza tebliğinden itibaren 5 (Beş) gün içinde faiz hariç ,00TL aidat borcunuzu ödemenizi aksi takdirde aleyhinizde icra takibine geçileceğini ve Kat Mülkiyeti Kanundan doğan sair hakların kullanılacağını bu uğurda yapılacak her türlü masraf ve avukatlık ücretinin de tarafınıza ait olacağını ihtar ederiz. 


Sayın Noter; 

üç nüshadan ibaret işbu ihtarnamenin bir nüshasının muhataba tebliğini bir nüshasının dairenizde saklanmasını tebliğ şerhi verilecek diğer nüshasının ise tarafımıza verilmesini talep ederiz.


DÜZENLEYEN


..................... Yönetimi


MUHATAP: .......................


KONU: .......................


ÖDENMEMİŞ AİDAT BORÇLARINIZ: .......................


AÇIKLAMA: .......................


........ Site Yönetimi Tel: .......................




Kat maliki kiracı!
Ev sahibi tahliye!
Ev sahibi kira sözleşmesi feshi!
Ev sahibi zam hakkı!




Nagihan AKDAŞ/Emlakkulisi.com


Geri Dön