25 / 04 / 2024

Ev sahipleri için kritik viraj!

Ev sahipleri için kritik viraj!

Yıl başından itibaren devreye alınan değerli konut vergisi için mükelleflerin beyanname verme zamanı 3 gün sonra sona eriyor. Tek taşınmazı olanlar ise bu vergiden muaf tutuluyor....



Yeni yıldan bu yana devreye alınan değerli konut vergisi için mükelleflerin beyanname verme süresi 22 Şubat'ta sona eriyor.

Takvim'de yer alan habere göre; Türkiye sınırları içerisinde yer alan ve bina vergi değeri 2020 yılında 5 milyon lirayı aşan 'mesken nitelikli taşınmazlar' için vergi beyanname süreci devam ediyor.

Ev sahipleri için kritik viraj!

Mükellefler, beyannamelerini, mesken nitelikli taşınmazın bulunduğu yerin belediyesinden alınan bina vergi değerini (beyanname verilen yıl ve bir önceki yıla ilişkin) gösteren belgeyi ekleyerek, vergi dairesine verebiliyor ve elektronik ortamda gönderilebiliyor.

Gelir İdaresi Başkanlığı, mesken nitelikliğindeki taşınmazlarla ilgili değerli konut vergisi beyannamelerini, elektronik ortamda vermek isteyen mükellefler için İnternet Vergi Dairesi'nin "https://intvrg.gib.gov. tr/" sitesinde uygulamaya açtı.

Ev sahipleri için kritik viraj!

NE ZAMAN ÖDENECEK?

Beyanname süreci 22 Şubat'ta sona erecek değerli konut vergisinde ilk taksitlerin 1 Mart Pazartesi gününe kadar ödenecek.

Değerli konut vergisine tabi mesken nitelikli taşınmazlar için değeri 5 milyon lira ile 7.5 milyon lira arasında olanlar, 5 milyon lirayı aşan kısmı için binde 3 oranında vergi alınacak.

Değeri 10 milyon lirayı geçmeyen meskenlerde vergi, 7.5 milyon lirası için 7 bin 500 lira, fazlası için binde 6 olarak uygulanacak.

Ev sahipleri için kritik viraj!

Değeri 10 milyon lirayı aşan meskenler, 10 milyon lirası için 22 bin 500 lira, fazlası için binde 10 oranında vergilendirilecek.

Türkiye sınırlarıda bulunan mesken niteliğine sahip tek taşınmazı olanlara ise değerli konut vergisi muafiyeti uygulanacak.

Ev sahipleri için kritik viraj!

Değerli konutta beyanname dönemi sona eriyor!

Değerli konutta 2021 yılı eşiği 5.2 milyon TL!


Geri Dön