28 / 03 / 2024

Ev sahiplerinden satışlarda zam oyunu!

Ev sahiplerinden satışlarda zam oyunu!

Son zamanlarda artan konut fiyatları da ev sahiplerini harekete geçirdi. Çok sayıda ev sahibi konut fiyatlarının artacağını düşünerek satış işlemlerinde ya fiyat arttırıyor ya da satıştan vazgeçiyor.



İstanbul Emlakçılar Odası Başkanı Nizameddin Aşa, konut fiyatları ve kira ücretlerindeki aşırı artış hakkında değerlendirmelerde bulundu. Bloomberght'de yer alan habere göre; Aşa, konut fiyatlarında anlık değişimlari anlatığı konuşmasında, mal sahiplerinin satış esnasında son anda vazgeçtiğini ya da fiyatları artıklarını belirtti. Bu durumun emlakçıları etkilediğini belirten Aşa, konu hakkında çok sayıda şikayet aldıklarını açıkladı.

Ev sahiplerinden satışlarda zam oyunu!

Aşa, yüksek konut fiyatları konusunda yaptığı değerlendirmede, özellikle satılık evin fazla olmamasının, yeni inşaatın yapılmamasının ve inşaat maliyetlerinin yükselmesinin konut fiyatlarının artmasına neden olduğunu belirtti. Kentsel dönüşümün yavaş gerçekleşmesi nedeniyle konut inşaatının azaldığını söyleyen Aşa, bu durumun doğal olarak fiyatlara yansıdığını belirtti. 

İstanbul'da ev fiyatları yüzde 10 arttı!

Ev sahibi ve kiracı hakları 30 maddede tüm detaylarıyla!


Geri Dön