29 / 03 / 2024

Ev sahiplerinden ‘yok artık’ dedirten hamle! Artık açık artırma ile kiralıyorlar!

Ev sahiplerinden ‘yok artık’ dedirten hamle! Artık açık artırma ile kiralıyorlar!

Emlak kiralama bedellerinin son bir yıl içindeki inanılmaz artışı ve piyasadaki hareketlilik sonrası daha fazla gelir elde etmek isteyenler kirada açık artırma yapmaya başladı. Emlak ofisler ve ev sahiplerinin bu yeni adımı, kiralık ev arayan vatandaşın durumunu iyice güçleştiriyor.



Büyük kentlerde  kiralık ev fiyatları artık ulaşılmaz hale gelirken, kimi ev sahipleri ile emlakçıların başlattıkları yeni uygulama ise duyanları hayrete düşürdü.  Kiralık evi olan bazı kişilerle emlak ofislerinin açık artırma modeline geçtiklerini belirten Emlakçılar Odası Başkanı Nizamettin Aşa, "Ev sahibi olanların bazıları ve bazı emlak ofisleri kiracılar arasında rekabeti kızıştırmak için bu sisteme gidiyor."  Diye  uyararak, vatandaşın böyle durumlarla karşılaşınca yetkili makamlara şikayette bulunması tavsiyesinde bulundu.

İSTANBUL’DA KİRALAR YÜZDE 150 ARTTI

Tüm Türkiye genelinde kira fiyatlarının yıllık yükselişi yüzde 172,9' oranına gelirken, bu durum İstanbul'da yüzde 150 oranına kadar yükseldi.

Metropol kentte kira artış oranları bölgeye göre değişiklik göstererek rekor seviyeye ulaşırken kiralık ev arayan vatandaşa bir darbe de ev sahipleri ve emlak ofislerinin başlattığı 'yeni' uygulamalarıyla geldi.

Ev sahiplerinden ‘yok artık’ dedirten hamle! Artık açık artırma ile kiralıyorlar!

Kimi ev sahipleri ve emlakçıların kiralık mülkleri açık artırma usulü kiralama sistemi uygulamaya başladığı öğrenildi. Bloomberg’in haberine göre, tapu sahipleri evi kiralamak isteyen biri aradığında, “İlandaki fiyattan daha fazla fiyat veren var” deyip fiyatı yukarıya taşırken, en yüksek fiyatı verene ev için sözleşme imzalıyor.


Geri Dön