24 / 04 / 2024

Ev sahiplerinin kira oyunları durmuyor!

Ev sahiplerinin kira oyunları durmuyor!

Kiralık konut fiyatları yükseldikçe kimi ev sahiplerinin fırsatçılık arayışı dur durak bilmiyor. Yasal oranın üzerinde zam taleplerinin ardından, şimdi de geçmiş yılların yapılmayan zamları talep ediliyor.



Ülke genelinde pek çok şehirde kiralık konut fiyatları ve kiralara uygulanan zamlar vatandaşın en önemli gündem maddesi haline geldi. Hürriyet Gazetesi'nden Gülistan Alagöz'ün haberine göre; kiralık konut bulmanın zorlaştığı bugünlerde durumu fırsata haline getiren mülk sahiplerinin sayısı da oldukça fazla. Yasal oranın üzerinde kira yükselişi yapanlar, konutu başkasına daha yüksek fiyatla kiraya vermek için haksız tahliye isteyenler ve hatta hileli tapu devri gerçekleştirenler dahi bulunuyor. Şimdi bu fırsatçılıklarda bir yenisi daha yaşanıyor. Kimi mülk sahipleri kiracılarından geçmiş senelerde yapmadıkları eski kira yükselişlerini talep etmeye başladı. Sözlü şekilde kiracıyla anlaşmasına rağmen, ‘ne de olsa yazılı anlaşma yok’ kozunu kullanan konut sahipleri alacakları için icra yoluna yöneliyor.

Ev sahiplerinin kira oyunları durmuyor!

İCRA TAKİBİ YAPIYORLAR

Son aylarda geçmiş sene zamlarını talep eden mülk sahiplerinin çoğaldığına dikkat çeken Gayrimenkul Hukuku Derneği Başkanı Avukat Ali Güvenç Kiraz, “Mal sahipleri son dönemde kiracıları ile sözlü olarak yapmış oldukları artış oranlarını inceliyor ve kiracı tarafından yasal artış oranlarının uygulanıp uygulanmadığını kontrol ediyor. Artış yasal oranda yapılmamışsa, bakiye kira alacağı için icra takibi başlatıyor” diye konuştu.


Geri Dön