20 / 04 / 2024

ev kiraları zam oranı 2022

ev kiraları zam oranı 2022

Kiralık konut fiyatları yükseldikçe kimi ev sahiplerinin fırsatçılık arayışı dur durak bilmiyor. Yasal oranın üzerinde zam taleplerinin ardından, şimdi de geçmiş yılların yapılmayan zamları talep ediliyor.

Üniversitelilerin kira açmazı: 2+1 evde 6 kişi yaşayan var, fahiş kiralar okul bıraktırtıyor!

Yükselen hayat pahalılığının yanı sıra fahiş ev kiraları da üniversitelileri çıkmaza sokuyor. 2+1 evde 6 kişi yaşayanlar bulunuyor. Öğrenciler kiraları ödemekte zorluk çekiyor. 

Sosyal medya fenomeninden pişmanlık açıklaması! Ev kiralarında yüzde 25 sınırı hata!

Sosyal medya fenomeni, regülasyonun pişmanlık getirmeye başladığını belirtti. Sözleşme özgünlüğünün bozulması ile huzurun kalmadığından bahseden fenomen ev kira kontratlarındaki anlaşmalara değinerek hatalar yapıldığını söyledi.

4 yıl önceki ev kiraları bugün aidat oldu!

Yeni ev alacaklar ve kiraya çıkacakların yanı sıra otomobil alacaklar da fahiş fiyatlarla karşılaşıyor. Kripto fenomeni Murat Ali Calman, X sosyal medya hesabından 4 yıl önceye değinerek bir paylaşımda bulundu. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

İstanbul'da ev kiralamak için 3, Ankara'da ev kiralamak için 2 emekli aylığı lazım!

Emeklilere yapılan maaş zammının ardından, kira bedelleri yeniden gündem oldu. Meclis'te zamlı emekli maaşlarının ev kiralarını bile karşılamayacağı konuşuldu. İşte CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba ve diğer vekillerin o açıklamaları...

GYODER'den ev kiralarını düşürecek model: Hedef İstanbul’da 10-12 bin TL’ye sıfır konut!

Erişilebilir fiyatlı kiralık konut için hazırlanan yeni model merakla bekleniyor. Kamunun arsa göstermesi durumunda harekete geçeceklerini belirten GYODER Başkanı Neşecan Çekici, “Bu modelle İstanbul’da 10-12 bin lira bandında kiralık ev bulmak mümkün olacak” diye konuştu.

Kiracılardan Bakan Şimşek'e tepki: Anadolu’nun en ücra köşesinde bile ev kiraları asgari ücrete eşitlendi!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek tarafından yapılan "büyükşehirlerde kiralarda gerileme başladı" açıklamaya, kiracılardan tepki geldi. Kiracılar Dayanışması Platformu Başkanı Cengiz Kul, Anadolu’nun en ücra köşesinde bile ev kiralarının asgari ücrete eşitlendiğine dikkat çekti. 

Emlakçılar Odası'ndan ev kiralayacaklara uyarı: Yüz yüze gelmeden ev için ödeme yapmayın!

Kahramanmaraş depremlerinin ardından Mersin'de konut stoku tükenirken, ev kiraları 20 bin liraya kadar yükseldi. Her fırsatı değerlendiren emlakçılar ise türlü türlü oyunlara başvurmaya başladı. Emlakçılar Odası Başkanı Mehmet Sinan Canpolat ise ev kiralayacakları uyardı.

Hükümet ilk kez ev almak isteyenler için start verdi! Düşük faizli kredi desteği geliyor!

Yüksek ev kiraları ve emlak piyasasındaki fahiş artışlar karşısında hükümet ilk kes ev sahibi olacaklar işçin devreye girdi. 

Kia’dan Niro Hibrit ve Niro EV modellerine zam gelmedi! Ağustos fiyatlarıyla yola devam!

Kia’nın Niro modellerine bu ay zam gelip gelmeyeceği merak edilirken Kia’dan yapılan açıklamada zam gelmeyeceği öğrenildi. Kia, bu modeller için ağustos ayı fiyatıyla satışlara devam edeceğini duyurdu.

Almanya’da konut kiraları 3 yıllığına dondurulacak!

Ev kiralarının astronomik rakamlara ulaştığı ülkelerden biri de Almanya… 41.6 milyon hanenin yüzde 60’ının kiralık evlerde ikamet ettiği Almanya’da koalisyon hükümetinin büyük ortağı SDP, kiracılara “rahat nefes” aldıracak bir kanun tasarısı hazırlıyor.

Kia’dan Niro Hibrit’e 130 bin TL ve Niro EV’e ise 50 bin TL zam geldi!

Kia, tüm modellerinin fiyat listesini bir bir revize ederken, Niro Hibrit ve Niro Ev modellerine zam yaptığı öğrenildi. Bu kapsamda, Niro Hibrit’e 130 bin TL ve Niro EV’e ise 50 bin TL zam geldiği belirtildi.

Fahiş konut kiraları o ili de vurdu! İstanbul ve Ankara ile yarışıyor...

Yüksek kira sorunu neredeyse tüm ülkeye sıçradı. Yeni imar alanlarının yetersiz olması, bankaların kredi vermemesi konutta arz talep dengesini tepetaklak etti. O ilde ev kiraları büyükşehirlerle yarışıyor. İşte detaylar...

Kiracıları üzecek haber: Eylül ayında yüzde 30 zam kapıda!

İzmir Emlak Kulübü Derneği Başkanı Rıdvan Akgün, ev kiralarının eylül ayında yüzde 30 daha artacağını belirtti. Ayrıca Akgün ev sahiplerinin kiracı tercihlerinin değiştiğini söyledi. İşte detaylar...

ev kiraları zam oranı 2022 Haberi

ev kiraları zam oranı 2022

Ülke genelinde pek çok şehirde kiralık konut fiyatları ve kiralara uygulanan zamlar vatandaşın en önemli gündem maddesi haline geldi. Hürriyet Gazetesi'nden Gülistan Alagöz'ün haberine göre; kiralık konut bulmanın zorlaştığı bugünlerde durumu fırsata haline getiren mülk sahiplerinin sayısı da oldukça fazla. Yasal oranın üzerinde kira yükselişi yapanlar, konutu başkasına daha yüksek fiyatla kiraya vermek için haksız tahliye isteyenler ve hatta hileli tapu devri gerçekleştirenler dahi bulunuyor. Şimdi bu fırsatçılıklarda bir yenisi daha yaşanıyor. Kimi mülk sahipleri kiracılarından geçmiş senelerde yapmadıkları eski kira yükselişlerini talep etmeye başladı. Sözlü şekilde kiracıyla anlaşmasına rağmen, ‘ne de olsa yazılı anlaşma yok’ kozunu kullanan konut sahipleri alacakları için icra yoluna yöneliyor.

İCRA TAKİBİ YAPIYORLAR

Son aylarda geçmiş sene zamlarını talep eden mülk sahiplerinin çoğaldığına dikkat...