29 / 03 / 2024

Ev tekstilinde bayram havası!

Ev tekstilinde bayram havası!

Geçtiğimiz günlerde İthalat Rejimi Kararı'na Ek Karar'da yapılan değişiklikle kaban, manto, takım elbise, gömlek gibi 54 grup tekstil ve konfeksiyon ürününde devreye alınan ilave gümrük vergileri Türk ev tekstilinde bayram havası estirdi.



Geçtiğimiz günlerde İthalat Rejimi Kararı'na Ek Karar'da yapılan değişiklikle pamuklu mensucat, kaban, manto, takım elbise, gömlek gibi 54 grup tekstil ve konfeksiyon ürününde devreye alınan ilave gümrük vergileri Türk ev tekstilinde bayram havası estirdi. İthalatta alınan yeni kararla ev yatak örtüsü, yorgan ve yastık ithalatına yüzde 50 ek vergi getirildi. 


UCUZ MAL GELMEYECEK 

Türkiye Ev Tekstili Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TETSİAD) Başkanı Yaşar Küçükçalık, özellikle Uzakdoğu'dan gelen ucuz malların artık yerli üretimi baltalayamayacağını belirterek önemli miktarda katma değer ve istihdam yaratılacağını vurguladı. İç piyasada, Uzakdoğu ülkelerinden gelen ucuz ürünlerin, hem haksız rekabete neden olduğu hem de yerli üreticiyi zor durumda bıraktığını belirten Küçükçalık, "Ek gümrük vergisi ile ithalat biraz daha azalarak ev tekstili sektörü üretim kapasitesini artıracak. Yurtdışından ucuz diye gelen malların iç piyasaya etkilerini azaltacak. Haksız rekabetin önüne geçilerek milyon dolarlık bir katma değer sağlanacak" dedi. 25 Mayıs'tan itibaren Çin, Hindistan, Pakistan gibi ülkelerden ithal edilecek ürünler için yüzde 50 ek gümrük vergisi alınmaya başlandı. Ek vergi iç piyasanın canlanmasını da sağlayacak. 


Sabah


Geri Dön