25 / 04 / 2024

Evde bakım maaşı ne zaman yatacak? Evde bakım maaşı yattı mı?

Evde bakım maaşı ne zaman yatacak? Evde bakım maaşı yattı mı?

Evde bakım maaşı yattı mı, ne zaman yatacak sorusu bu aralar sıklıkla soruluyor. Peki evde bakım maaşı yattı mı? İşte detaylar!



EVDE BAKIM MAAŞI GÜNCEL LİSTE BELLİ OLDU MU 2022?

Evde bakım maaşları güncel listesi ilgili kişilerce sorgulanıyor. Ancak evde bakım maaşları güncel listesi henüz netleşmedi. Ödemeler 15 Ağustos tarihini takip eden günlerde yapılacağı için ödeme listeleri de 15 Ağustos itibariyle netleşmeye başlayacaktır.

AĞUSTOS AYI EVDE BAKIM MAAŞI SORGULAMA NASIL YAPILIR?

Evde bakım maaşı yattı mı? sorusuna şu şekilde yanıt bulunulur. Evde bakım maaşının hesabınıza yatıp yatmadığını SMS veya e-Devlet sistemi üzerinden kontrol edebilirsiniz. Devlet dairelerinde yapılan pek çok işlemi online olarak gerçekleştirmemizi sağlayan e-Devlet'in "Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgileri Sorgulama" sayfasından evde bakım aylığını görebilirsiniz. Sisteme kayıtlı olan kişiler, şifreleri ve T.C kimlik numaraları ile sorgulama işlemi yapılabilir.

EVDE BAKIM MAAŞI BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Evde bakım maaşı alabilmek için bazı şartların yerine getirilmesi gerekmektedir. İşte o 3 şarta dair detaylar;

1) Gelir kriterlerinin uygun olma durumu

2) Bakıma muhtaçlık kriteri sağlanıyor mu, sağlanmıyor mu?

3) Ağır engelli olduğunu belirten sağlık kurulu raporu.

EVDE BAKIM MAAŞI NE KADAR OLDU 2022?

Evde bakım maaşı, hasta, yaşlı, engelli ve bakıma ihtiyacı olan vatandaşlara devlet tarafından verilen yardım parasına, maaşına denilmektedir. 2,706 lira olan evde bakım maaşı ücretlerinin, asgari ücrete yapılan Temmuz ara zammı ile birlikte ne kadara yükseldiği merak konusu olmuştu. Gelen asgari ücret zammı sonrasında 2,706 lira olan evde bakım maaşı ücreti 3340 liraya çıkmıştır.

Emekli ve memurun beklediği Ocak zammı hesaplandı! 2023 Ocak zammı ne kadar olacak?

Sağlık personeli ne kadar ek ödeme alacak? Yeni düzenleme ile doktor, hemşire maaşı ne kadar arttı?

Zorunlu trafik sigortası ne kadar oldu? 2022 trafik sigortasına ne kadar zam geldi?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön