20 / 04 / 2024

Ev'de kredi kullanımı arttı!

Ev'de kredi kullanımı arttı!

Kamu bankaları tarafından başı çekilen, özel bankaların da katılım sağlamaya başladığı indirimle faizler düşmeye başladı. Faiz indirimleri sonrasında konut sektöründe kredi kullanımı arttı.



Kamu bankaları tarafından başı çekilen, özel bankaların da katılım sağlamaya başladığı indirimle faizler azalıyor. Akşam Gazetesi'nde yer alan habere göre; Merkez Bankası’nın 325 baz puanlık ikinci faiz indirimi sonrasında bankalar, indirimi kredilere yansıdı. Ziraat Bankası, VakıfBank ve Türkiye İş Bankası kredilerde indirime giderken, dün indirim seferberliğine Halkbank ve Akbank da katılım gösterdi. Halkbank, ticari kredi faiz oranlarını yıllık yüzde 13-15.5 aralığına, 60 aya kadar vade imkanı sunduğu ihtiyaç kredi faiz oranlarını maaş müşterileri için aylık yüzde 1.25’e ve diğer müşteriler için aylık yüzde 1.35’e düştü. Halkbank, 500 bin TL ve üzerindeki konut kredilerinde faizi aylık yüzde 1.19’a azalırken 500 bin liranın altında yüzde 0.99 oldu. Akbank ise 5 ila 10 yıl vade aralığında yaşanan konut kredisi faiz oranını yüzde 1.17 oldu.

‘EV’DE KREDİ KULLANIMI ARTTI

Kamu bankalarından 60 ay vadeli 50 bin TL’lik ihtiyaç kredisi alan bir vatandaşın geri ödeme tutarı 4 bin 854 TL azaldı. Yani yaklaşık 5 bin lira cepte kalacak. ‘REIDIN-GYODER Yeni Konut Fiyat Endeksi’ne göre de, ağustos ayında banka kredisi kullanımı yüzde 15 artarak önceki aya göre bir puan yükseldi.


Geri Dön