26 / 04 / 2024

Evergrande 1.2 milyar dolarlık tahvil borcunu ödeyemedi!

Evergrande 1.2 milyar dolarlık tahvil borcunu ödeyemedi!

Çin’in önde gelen iki emlak şirketi yabancı kreditörlere 1,6 milyar dolarlık tahvil ödemelerini yapamadı. Evergrande’nin ilk defa 1,2 milyar doların üzerinde tahvil ödemesini yapamadığı açıklandı.



Fitch tarafından perşembe günü yapılan açıklamaya göre, Çin’in önde gelen iki emlak şirketi yabancı kreditörlere 1,6 milyar dolarlık tahvil ödemelerini yapamadı. Finansgündem'de yer alan habere göre; ülkenin borç krizinde olan emlak sektöründe borç dalgası gittikçe büyüyor. Çin devleti geçen sene emlak şirketlerinin aşırı borçlanmasını engelleyebilmek amacıyla attığı adım krizi tetikledi.

Evergrande 1.2 milyar dolarlık tahvil borcunu ödeyemedi!

Büyümek için büyük tutarlarda borçlanan şirketler, aniden muslukların kapandığına tanıklık etti ve projelerini bitirme konusunda zorluk çekmeye başladı. Aynı zamanda hem yerli hem de yabancı borçlarını ödemekte zorluklarla karşılaştı. Perşembe günü Fitch Çin’in en büyük emlak geliştiricisi Evergrande’nin ilk defa 1,2 milyar doların üzerinde tahvil ödemesini yapamadığını duyurdu. Aynı zamanda şirketin notu da “sınırlı temerrüde” düşürüldü. Fitch aynı zamanda Çin’in borç yükü en fazla olan şirketlerinden biri Kaisa’nın da 400 milyon dolarlık tahvil ödemelerini yapamadığını onayladı.

Evergrande 1.2 milyar dolarlık tahvil borcunu ödeyemedi!

ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, konuya ilişkin açıklamasında “emlak Çin ekonomisinin önemli bir parçası” diye konuştu. Açıklamasında, “Çin’deki yavaşlamanın elbette küresel sonuçları da olacak. Çin ekonomisi büyük ve beklenenden daha fazla yavaşlarsa, Çin’le ticaret ilişkileri bulunan birçok ülke bunun sonuçlarıyla karşılaşır” değerlendirmesinde bulundu. Pekin ise krizi sonlandırmak amacıyla hamleler planlıyor ve yatırım şirketi Jefferies’e göre, Evergrande’ın devralınması değerlendiriliyor.

 

Evergrande 1.2 milyar dolarlık borcunu ödeyemedi.

Yorumu: Çin'de konut arzı fazla. Evergrande bu borcun üstesinden gelemez. Bazı HOMO AKADEMİKUS profesörler işin ucunu Türkiye'ye dayamaya çalışıyor. Türkiye'de emlak krizi çıkacağını ima ediyor. TÜRKİYE'DE EMLAK KRİZİ ÇIKMAZ.

— Tebernüş Kireçci (@TebernKireci1) December 9, 2021

 

Fitch, Evergrande'nin notunu sınırlı temerrüde çekti!

Evergrande tahvil kupon ödemelerini gerçekleştiremedi!


Geri Dön