25 / 04 / 2024

Evergrande emlak yönetim biriminin çoğunluk hissesini satıyor!

Evergrande emlak yönetim biriminin çoğunluk hissesini satıyor!

Borç krizinde olan Evergrande emlak yönetim biriminin çoğunluk hissesini satma kararı aldı.



Çin’in borçlarını ödemedelerini yapamayn önde gelen inşaat ve emlak şirketi Evergrande grubunun emlak yönetim birimi, Guandong merkezli bir başka inşaat grubuna satacak. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre;  Hopson İnşaat Holding, Evergrande grubuna ait ve Hong Kong Borsasında kote Evergrande Emlak Hizmetleri şirketinin hisselerinin yüzde 51’ini 40 milyar Hong Kong dolarına (yaklaşık 5,1 milyar ABD doları) satın almak için görüşmeler devam ediyor.

Evergrande emlak yönetim biriminin çoğunluk hissesini satıyor!

Hopson İnşaat Holding, borsaya yaptığı başvuruda, “borsada işlem gören başka bir şirket ile yapılacak büyük çaplı hisse devri anlaşmasının duyurulması beklendiği için” hisse işlemlerinin durdurulmasını istedi. Borsa yönetimi ise, Hopson ile beraber Evergrande ve emlak şirketinin de işlem sıralarını durdurdu.

Evergrande’den yapılan açıklamada, hisse işlemlerinin “birleşme veya hisse devriyle ilgili bir açıklama nedeniyle” durdurulduğu ifade edildi.

 

- Evergrande hisseleri Hong Kong'ta işleme kapatıldı
- Avrupa merkezli enerji krizi kapıda
- IMF Başkanı Kristalina Georgieva aleyhine Dünya Bankası uzmanlarına Çin lehine rapor için baskı yaptığı için soruşturma açıldı.

Yorumu: Bindik bir alamete gidiyoruz kıyamete:)

— Tebernüş Kireçci (@TebernKireci1) October 4, 2021

 

Evergrande'nin hisseleri Hong Kong borsasında işleme kapatıldı!

Evergrande, varlıklarını satacak mı?


Geri Dön