19 / 04 / 2024

Evergrande, varlıklarını satacak mı?

Evergrande, varlıklarını satacak mı?

Çinli dev gayrimenkul geliştirme şirketi Evergrande, nakit darboğazında kaldı. Haftalardır gündemden düşmeyen şirket, bu sefer de varlıklarının satışı iddiasıyla gündemde.



Çinli dev gayrimenkul geliştirme şirketi Evergrande'nin ve gayrimenkul yönetim biriminin hisselerinin Hong Kong borsasında işleme kapatıldığı belirtilirken, nakit darboğazında olan şirketin varlıklarını satabileceğine ilişkin piyasalarda spekülasyonlar oluştu.

Dünya Gazetesi'nde yer alan habere göre; Çin'in bir zamanlar en büyük gayrimenkul geliştirme şirketi olan Evergrande, 305 milyar dolarlık borcunu ödeyememesi sebebiyle ülkenin en büyük yeniden yapılandırmasıyla karşılaşabilir.

Evergrande, varlıklarını satacak mı?

Hong Kong borsası Evergrande ve Evergrande Property Services Group'un hisselerinin işleme kapatılmasına ilişkin bir neden göstermezken, hisselerin işleme kapatılmasıyla ilgili kimin adım attığı kesinleşmedi. Evergrande konuyla ilgili bir açıklama gerçekleştirmedi. 

Fakat, bu adım varlık satışına gidilebileceği spekülasyonlarını gündeme getirirken, aynı zamanda Evergrande iflas eder veya tasfiye edilirse piyasalarda krizin Çin'in gayrimenkul sektörüne ya da genel olarak bütün ekonomiye yayılabileceği riskine ilişkin endişeleri de yeniden ortaya çıkardı. 

Çinli gayrimenkul grubu Hopson Development, büyük bir satın alım ve muhtemel bir zorunlu çağrı açıklaması beklediğini ifade etmesinden sonra hisselerinin işleme kapatıldığını açıkladı. 

Evergrande, varlıklarını satacak mı?

Bu anlaşmanın Evergrande ile bağlantılı olup olmadığı henüz belirlenmemişken, Hopson konuyla ilgili başka bir açıklama gerçekleştirmedi. 

Hisselerin işleme kapatılmasından sonra offshore yuan dolar karşısında yaklaşık yüzde 0.3 gerilerken, Hong Kong Hang Seng endeksi de değer kaybetti.

Evergrande'nin hisseleri Hong Kong borsasında işleme kapatıldı!

Çinli emlak devi Evergrande iflas edebilir mi?

Çin ekonomisinde Evergrande tehlikesi!


Geri Dön