27 / 04 / 2024

Evergrande satış

Evergrande satış

Çinli dev gayrimenkul geliştirme şirketi Evergrande, nakit darboğazında kaldı. Haftalardır gündemden düşmeyen şirket, bu sefer de varlıklarının satışı iddiasıyla gündemde.

Evergrande hisse satışıyla 347 milyon dolar kazanacak! 

Son günlerde borç nedeniyle zor zamanlar geçiren Çinli gayrimenkul geliştirme devi Evergrande, 900 milyon yeni hisse satarak 347 milyon dolar toplayacak. 

Çinli emlak devi Evergrande zararına hisse satıyor!

Hong Kong Borsası’na yapılan açıklamaya göre Çinli emlak devi Evergrande, HengTen Networks Group Ltd.’deki bütün payını oldukça büyük bir zararla satmayı düşünüyor...

Evergrande'nin yüzde 51 hissesinin satışı askıya alındı!

Borç yükü altında olan Çinli gayrimenkul geliştirme şirketi Evergrande Group'un emlak hizmetleri birimindeki yüzde 51 hissesini satma anlaşmasının askıya alındığı açıklandı.

Evergrande Group'un genel merkez binasının satışı iptal!

Evergrande Group'un Hong Kong'daki tarihi genel merkez binasını satın alacak olan devlete ait Yuexiu Property şirketi, anlaşmayı bozdu.

Evergrande emlak yönetim biriminin çoğunluk hissesini satıyor!

Borç krizinde olan Evergrande emlak yönetim biriminin çoğunluk hissesini satma kararı aldı.

Evergrande, varlıklarını satacak mı?

Çinli dev gayrimenkul geliştirme şirketi Evergrande, nakit darboğazında kaldı. Haftalardır gündemden düşmeyen şirket, bu sefer de varlıklarının satışı iddiasıyla gündemde.

Çinli emlak şirketi Evergrande’nin borç krizi piyasalara yayılıyor!

Çinli emlak devi Evergrande’nin borç krizi piyasalarda tedirginlik yaratırken bütün borsalarda satış dalgasına neden oldu. Borsalarda satış dalgası yaşanırken; piyasalar şirketin içinde olduğu zor durumun diğer sektörlere yayılıp yayılmayacağını takip ediyor.

Çinli emlak devi Evergrande düşük gayrimenkul satışları için uyardı!

Nakit darboğazında olan Çinli gayrimenkul geliştirme şirketi Evergrande Group, gayrimenkul satışlarının düşmesi sebebiyle çapraz temerrüte düşebileceği uyarısını yaptı. 

Çinli Evergrande konut fiyatlarını yüzde 10 düşürdü!

Çin'in en büyük inşaat şirketi olan Evergrande, tüm konut satış fiyatlarında yüzde 10 indirim yaptığını açıkladı.

Eltes Güneşi Evleri`nde de 2. el satış RE/MAX ABC`de

8 yıldır Ağaoğlu'nun teslim ettiği tüm projelerde site içinde ofis açarak hizmet veren RE/MAX ABC Ofisi, Türkiye'nin önemli gayrimenkul projelerinin ikinci el satış ofisi olarak, sektörde yeni bir dönem başlattı.

İzmir Çandarlı‘da satılık arsa

Dikili Çandarlı Belediye Başkanlığı beldede bulunan 11 arsayı satışa çıkardı.

25 milyar dolarlık 2B satışı için düğmeye basılıyor

Hükümet, orman niteliğini yitirmiş arazilerin satışına ilişkin 2B düzenlemesini önümüzdeki yıl başında yapılacak yerel seçimlere yetiştirmek istiyor.

Hastaneyi açtı yalıyı satıyor

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından geçen cumartesi günü açılan Etiler'deki Dünya Göz Hastanesi'nin sahibi Eray Kapıcıoğlu, Rumelihisarı'ndaki yalısını satışa çıkardı. Kapıcıoğlu'nun 2007'de 7 milyon dolara satın aldığı belirtilen yalı için ne kadar

Evergrande satış Haberi

Evergrande satış

Çinli dev gayrimenkul geliştirme şirketi Evergrande'nin ve gayrimenkul yönetim biriminin hisselerinin Hong Kong borsasında işleme kapatıldığı belirtilirken, nakit darboğazında olan şirketin varlıklarını satabileceğine ilişkin piyasalarda spekülasyonlar oluştu.

Dünya Gazetesi'nde yer alan habere göre; Çin'in bir zamanlar en büyük gayrimenkul geliştirme şirketi olan Evergrande, 305 milyar dolarlık borcunu ödeyememesi sebebiyle ülkenin en büyük yeniden yapılandırmasıyla karşılaşabilir.

Hong Kong borsası Evergrande ve Evergrande Property Services Group'un hisselerinin işleme kapatılmasına ilişkin bir neden göstermezken, hisselerin işleme kapatılmasıyla ilgili kimin adım attığı kesinleşmedi. Evergrande konuyla ilgili bir açıklama gerçekleştirmedi. 

Fakat, bu adım varlık satışına gidilebileceği spekülasyonlarını gündeme getirirken, aynı zamanda Evergrande iflas eder veya tasfiye edilirse piyasalarda krizin Çin'in gayrimenkul sektörüne ya da genel olarak bütün ekonomiye yayılabileceği riskine ilişkin endişeleri de yeniden ortaya...