27 / 04 / 2024

Evergrande kreditörlerle görüşmeleri başlattı!

Evergrande kreditörlerle görüşmeleri başlattı!

Çinli Evergrande, kredi temerrütleri konusuna ilişkin  kreditörlerle görüşmelere başladı. Evergrande'nin geçtiğimiz senenin sonlarında ödenemeyen borçları sonrasında yaklaşık 20 milyar dolarlık uluslararası tahvili temerrüde düşmüştü.



Çinli Evergrande, kredi temerrütleri konusuna ilişkin  kreditörlerle görüşmelere başladı. Dünya Gazetesi'nde yer alan habere göre; 300 milyar doları aşkın borç ile dünyanın en büyük borca sahip gayrimenkul geliştirme şirketi olan China Evergrande kreditörlerle uzun süredir beklenen görüşmelere start verdi.

Evergrande kreditörlerle görüşmeleri başlattı!

Görüşmelerin başladığı, görüşmelere katılan bir kaynak tarafından belirtildi. 

Bir zamanlar Çin'in en çok talep gören gayrimenkul geliştirme şirketi olan ve şimdi varlık yönetimi ürünlerindeki alacaklılarına, tedarikçilerine ve yatırımcılarına geri ödeme yapmakta zorluk çeken Evergrande, geçtiğimiz ay bazı dolar tahvil ödemelerini yapamadı. Bu sebepnle kreditörlerle görüşme çağrıları gündeme geldi.

Evergrande'nin geçtiğimiz senenin sonlarında ödenemeyen borçları sonrasında yaklaşık 20 milyar dolarlık uluslararası tahvili temerrüde düşmüştü.

Çinli Evergrande'nin hisseleri atama haberinin ardından yükselişe geçti!


Geri Dön