25 / 04 / 2024

Kangal Termik Santrali'nde nihai pazarlık görüşmeleri başladı!

 Kangal Termik Santrali'nde nihai pazarlık görüşmeleri başladı!

Kangal Termik Santrali'nin taşınmazlarının ''varlık satışı'' maden sahasının da ''işletme hakkının verilmesi'' yöntemiyle özelleştirilmesi ihalesinde nihai pazarlık görüşmeleri başladı



Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'nda (ÖİB), ÖİB Başkan Vekili Ahmet Aksu'nun komisyon başkanlığında yapılan ihaleye 7 firma katılıyor. 

     İhalenin başlangıcında ihale usul ve yöntemiyle ilgili açıklamalarda bulunan Ahmet Aksu'nun verdiği bilgiye göre, ihalede tüm teklifler ABD Doları cinsinden alınacak. 

     1 tur elemesiz kapalı yazılı teklif alınmasının ardından 3 elemeli tur yapılacak, ardından açık artırmaya geçilecek. Elemeli turlarda en düşük teklif veren teklif sahibi elenecek. 

     İhaleye, ''Bereket Enerji Üretim AŞ, Limak İnşaat Sanayi ve Ticaret AŞ, Torunlar Gıda Sanayi ve Ticaret AŞ, Gür-Tem Madencilik Turizm ve Ticaret Ltd. Şti., IC İçtaş Enerji Üretim ve Ticaret AŞ-Fernas İnşaat AŞ Ortak Girişim Grubu, Konya Şeker Sanayi ve Ticaret AŞ-Siyahkalem Mühendislik İnşaat Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti. Ortak Girişim Grubu ve YDA İnşaat Sanayi ve Ticaret AŞ-Çelikler Taahhüt İnşaat ve Sanayi AŞ-Özgün Yapı Sanayi ve Ticaret AŞ Ortak Girişim Grubu'' katılıyor. 

     Sivas'ın Kangal İlçesi'nde bulunan ve Elektrik Üretim Anonim Şirketi'ne (EÜAŞ) ait Kangal Termik Santrali 3 üniteden oluşuyor. 457 megavat (MW) kurulu gücünde bulunan santralin son 5 yıllık ortalama brüt elektrik üretimi 2,2 milyar kilovatsaat (kWh) düzeyinde bulunuyor. Santralde ana yakıt olarak linyit kömürü kullanılıyor. 

AA


Geri Dön