28 / 03 / 2024

kangal termik santrali özelleştirme

kangal termik santrali özelleştirme

Kangal Termik Santrali'nin taşınmazlarının ''varlık satışı'' maden sahasının da ''işletme hakkının verilmesi'' yöntemiyle özelleştirilmesi ihalesinde nihai pazarlık görüşmeleri başladı

Kangal Termik Santrali özelleştirme ihalesi 17 Ocak'ta!

Kangal Termik Santrali'nin özelleştirilmesi ihalesinin önyeterlilik ve teklifi için 7 firma başvurdu...

Yunus Emre Termik Santrali 1.4 milyar TL'ye icradan satılıyor!

Eskişehir`in Mihalıççık ilçesinde FETÖ/PDY yönelik soruşturma kapsamında yönetimi TMSF'ye devredilen Yunus Emre Termik Santrali 1 milyar 400 milyon liraya icradan satışa çıkarıldı. İhale, 30 Ocak günü gerçekleşecek.

İzdemir Termik Santrali'nin yeni ÇED raporu çıktı!

İzmir Aliağa'da faaliyete geçmesi beklenen İzdemir Termik Santrali projesinin ÇED raporu iptal edilmişti. Santralin mühürlenmesi beklenirken proje için yeni ÇED raporu çıkarıldığı öğrenildi.

İZDEMİR Termik Santrali'nin ÇED raporu iptal edildi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından İZDEMİR'in termik santral projesi için 7 yıl önce verilen ÇED olumlu raporunu İzmir 2. İdare Mahkemesi iptal etti.

Ankara'ya Çayırhan-B Termik Santrali projesi geliyor!

Ankara'ya “Çayırhan-B” Termik Santrali projesi, kurulması planlanıyor. Projnin Nallıhan Kuş Cenneti'ni kül içinde bırakması düşünülüyor.

ENKA Termik Santrali'nin ÇED izni iptal edildi!

2. İdare Mahkemesi, İzmir'deki ENKA Termik Santrali'nin ÇED izni iptal edildi. Davacılardan Arif Ali Cangı, kararı değerlendirdi.

Ankara Çayırhan B Termik Santrali imar planı askıda!

Ankara Çayırhan-B termik santraline ilişkin hazırlanan 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı bugün askıya çıkarıldı...

Amasra Hema Termik Santrali'ne itiraz var!

Amasra’da Hema Termik Santrali’nin yapımına olanak sağlayan imar planlanın değiştirilmesine karşı harekete geçen Bartın Plartformu #İtirazımVar sloganı ile Bartın ve Amasra’da imza stantları açtı.

Silivri Çerkezköy Termik Santrali Çevre Düzeni Planı askıda!

Çerkezköy Termik Santrali için İstanbul Silivri sınırlarında kalan 485 hektar alana ait 1/100.000 Ölçekli Çevre Düzeni Planı Değişikliği bugün askıya çıkarıldı...

SOCAR, Aliağa'daki termik santral yatırımından vazgeçti!

SOCAR'ın, İzmir Aliağa’da yapmayı planladığı kömürlü termik santrali yatırımını gerçekleştirmeyeceği iddia edildi.

Amasra Termik Santrali'ne Çed olumlu kararı verildi!

Amasra’da kurulması planlanan termik santral için gerekli ÇED raporları, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından onaylandı.

Çanakkale Helvacı Termik Santrali projesinin ÇED toplantısı 29 Eylül'de!

İçdaş Çelik Enerji Tersane ve Ulaşım San. A.Ş., Çanakkale İli, Çan İlçesi, Helvacı Köyü sınırları dahilinde Helvacı Termik Santrali projesinin yapılması planlıyor. Projenin ÇED toplantısı 29 Eylül'de.

Kahramanmaraş Elbistan Termik Santrali için ikinci ÇED kararı!

Diler Elektrik Şirketi tarafından, Elbistan’a bağlı Akbayır Mahallesi’nde kurulması planlanan 400 MW gücündeki termik santral için yeniden ÇED süreci başlatıldı. ÇED Süreci kapsamında Akbayır Termik Santrali için herhangi bir kanuni engel kalmadığı ifade edildi.

İzmir Aliağa termik santrali Çed sürecinde yeni karar!

Aliağa'da faaliyet gösteren termik santralin genişletilmesi için hazırlanan plana, ’ÇED olumlu’ raporu verilmesi üzerine başlatılan hukuk mücadelesinde, mahkemenin belirlediği bilirkişi heyetinden bölge haklını sevindiren rapor çıktı.

kangal termik santrali özelleştirme Haberi

kangal termik santrali özelleştirme

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'nda (ÖİB), ÖİB Başkan Vekili Ahmet Aksu'nun komisyon başkanlığında yapılan ihaleye 7 firma katılıyor. 

     İhalenin başlangıcında ihale usul ve yöntemiyle ilgili açıklamalarda bulunan Ahmet Aksu'nun verdiği bilgiye göre, ihalede tüm teklifler ABD Doları cinsinden alınacak. 

     1 tur elemesiz kapalı yazılı teklif alınmasının ardından 3 elemeli tur yapılacak, ardından açık artırmaya geçilecek. Elemeli turlarda en düşük teklif veren teklif sahibi elenecek. 

     İhaleye, ''Bereket Enerji Üretim AŞ, Limak İnşaat Sanayi ve Ticaret AŞ, Torunlar Gıda Sanayi ve Ticaret AŞ, Gür-Tem Madencilik Turizm ve Ticaret Ltd. Şti., IC İçtaş Enerji Üretim ve Ticaret AŞ-Fernas İnşaat AŞ Ortak Girişim Grubu, Konya Şeker Sanayi ve Ticaret AŞ-Siyahkalem Mühendislik İnşaat Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti. Ortak Girişim Grubu ve YDA...