26 / 04 / 2024

Evergrande'nin hisseleri yüzde 30 prim yaptı!

Evergrande'nin hisseleri yüzde 30 prim yaptı!

Çin'den dev gayrimenkul şirketi Evergrande'nin iflas etmesi beklenirken beklenmedik gelişme yaşandı. Tahvil ödemelerinin geri yapılması ile Evergrande hissesi yüzde 30 arttı.



Çin'in en büyük gayrimenkul geliştiricisi Evergrande'nin son zamanlarda iflas iddiaları nedeniyle gündemdeki yerini koruyor. Hürriyet'te yer alan habere göre; firmanın 300 milyar dolarlık borcunu çeviremeyip iflas açıklayacağı iddiaları Asya piyasalarını olumsuz bir şekilde etkiledi. Bitcoin'deki düşüşü de Evergrande'ye bağlayan analistler, şirketin tahvil kuponlarını ödeyemeyecek durumda olduğu bilgisini aktardı.

Fakat Evergrande son yaptığı hamle ile beklentileri tersine çevirdi. Şirketin yönetim kurulu dün gece yaptığı toplantıda konutların sahiplerine teslim edilmesi ve varlık yönetim ürünlerinin itfalarının gerçekleştirilmesi yönünde karar alındı.

Bu gelişmeyle beraber Evergrande hisseleri yüzde 30 yükseldi. Asya borsaları ise güçlü yükseliş yaşadı. Evergrande'nin ortaklarından Chinese Estates Holdings, şu zamanada kadar 32 milyon Dolar tutarında Hisse sattığını ve elinde olan tüm hisseleri de satacağını açıkladı.

Evergrande nin hisseleri yüzde 30 prim yaptı!

Hong Kong Borsası'na bildirim yapan Chinese Estates Holdings, Evergrande'deki son gelişmeler sebebiyle duyulan endişede nedeniyle hisse satma kararı aldığını dile getirdi.

Şu ana kadar 108.9 milyon hisse satan Chinese Estates Holdings, hisse satışlarından 1.2 milyar Dolar zararı göze aldı. 10 Eylül tarihli verilere göre Chinese Estate Holdings'in Evergrande Group'ta yüzde 6,50 oranında payın sahibiydi.


Geri Dön