29 / 03 / 2024

Evine yeni eşya almak istemeyenlerin adresi iç mimarlar oldu!

Evine yeni eşya almak istemeyenlerin adresi iç mimarlar oldu!

Bir dönem yavaşlayan inşaatlar son günlerde yeniden hız kazandı ve birçok proje teslime hazır hale geldi. Evine yeni mobilya masrafı yapmak istemeyen ise eski eşyasına yeni dokunuş için iç mimarların kapısını çalıyor.



Türkiye genelinde yarım kalan birçok projede son dönemde yeniden işçiler çalışıyor. Yeni Şafak gazetesinde yer alan habere göre, konutlar konut alıcısına geç de olsa etaplar halinde teslim ediliyor. Yüksek kur sebebiyle yeni evine yeni eşya almak istemeyenlerin adresi ise görünen o ki iç mimarlar oluyor. ML Mimarlık Dekorasyon Kurucusu Yüksek Mimar Emel Balcı da son dönemde iş hacminin arttığını söyleyen mimarlardan. Balcı bu artışın dekorasyona göre daha küçük bütçelerle yapılan ‘Magic Touching’ (Sihirli Dokunuş) alanını geliştirdiğini belirtti. Balcı, “Evin bir odasını ya da tamamını daha az maliyetle güzelleştiriyoruz. Çoğu kez eski eşyaları değerlendiriyoruz. Çocuk odaları, salon ve evin girişi en fazla talep aldığımız alanların başında geliyor. Yatak odaları daha sonra geliyor” diye konuştu.

KÜÇÜK EVLERDE BAŞVURU YÜKSEK

Küçük konutlarda akıllı çözüm talepleri de arttı. Bunun için eski mobilya değil genellikle sıfır tasarım yaptıklarını söyleyen Balcı, “Katlanınca tabloya dönüşen masalar, az yer kaplayan dönen ayakkabılıklar, kitaplık ve dolap görevi gören TV üniteleri sadece birkaçı” şeklinde konuştu. Balcı, yaptıkları dokunuşlarla küçük metrekarelerde büyük metrekareli ev kullanımı sunduklarını da belirtti.

Ofislerde toplantı odaları değişiyor


Evlerin yanı sıra ofislerden de talep aldıklarını dile getiren Balcı, ofislerde daha çok toplantı odaları için touching hizmeti verdiklerini söyledi. Balcı, “Biz görüşmeyi yaptıktan sonra, hazırlıkların büyük kısmını önceden tamamlıyoruz. Maliyette yarı yarıya tasarruf imkânı var. Çünkü biz ana iskeleti bırakıyoruz. Derdimiz ortamı güzelleştirmek” dedi.


Geri Dön