24 / 04 / 2024

'Evini Yenile Türkiye'den Sivas da yararlanacak!

'Evini Yenile Türkiye'den Sivas da yararlanacak!

Osman Yıldırım, "Evini Yenile Türkiye" kampanyasından Sivas'ın azami derecede faydalanmasını istediklerini söyledi



Sivas Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Osman Yıldırım, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ile Halk Bankası'nın başlattığı "Evini Yenile Türkiye" kampanyasından Sivas'ın azami derecede faydalanmasını istediklerini söyledi.

Osman Yıldırım, Halk Bankası Sivas Merkez Şube Müdürü Cevdet Aygün ile birlikte düzenlediği basın toplantısında, krizin etkilerini azaltmak üzere TOBB'un çeşitli çalışmalar yaptığını hatırlattı.

İnşaat sektörünün ekonomik gelişmede çok büyük katkısı olduğunu bildiklerini ifade eden Yıldırım, şöyle konuştu:

"Odalar birliğimiz, üreticilerle ve Halk Bankası ile bir araya gelerek reel hayatı canlandırmak, ticareti canlandırmak ve evleri yenileyerek evdeki halkın da mutlu olmasını sağlamak amacıyla böyle bir 'Evini Yenile Türkiye' kampanyası başlattı. Bu kampanyanın amacı üretimi, tüketimi canlandırmak ve krizin etkilerini azaltmak. Biz de Sivas'ta bu kampanyanın azami derecede faydalı olmasını istiyoruz."

Uygulamada şu ana kadar ilde yapı malzemeleri sektöründe 36 firma ile anlaşma imzalandığını, diğer firmaların da müracaat edebileceklerini kaydeden Yıldırım, kampanyanın ticari hayata bir canlılık getireceğine inandıklarını söyledi.

Kampanyadan birçok sektörün de etkileneceğini bildiren Yıldırım, "Kampanyadan Sivas'taki hemşehrilerimizin faydalanmasını istiyoruz. Hem ihtiyaçlarını giderecekler, hem evleri güzelleşecek, o güzel evde daha mutlu bir hayat sürecekler hem de bu ekonomik krizi aşmamıza, piyasanın canlanmasına, üreticinin fabrikasının çalışmasına, işçinin iş bulmasına katkı sunacaklar" diye konuştu.

Kampanyada 6 pilot il seçildiğini belirten Yıldırım, "Bunlardan birisi de Sivas. Biz Sivas'ın bundan azami derecede faydalanmasını istiyoruz. Kredi gerçekten avantajlı bir kredi. 0.33 faizle başlıyor, 36 aya kadar vadesi var. Bu kampanyadan Sivaslı hemşehrilerimizin azami derecede faydalanmalarını istiyoruz" dedi.

Halk Bankası Sivas Merkez Şube Müdürü Cevdet Aygün ise kampanya kapsamında kullandırılacak krediler hakkında bilgi verirken, amacın piyasayı hareketlendirmek ve kriz psikolojisinin de yenilmesine ve ülke ekonomisine katkı sağlamak olduğunu kaydetti.
AA


Geri Dön