29 / 03 / 2024

Evka 1 Konutları elde kaldı!

Evka 1 Konutları elde kaldı!

Büyükşehir’e bu konuda bir teklif götüren emlak sektöründe faaliyet gösteren Emlak Bank’ın Yönetim Kurulu Başkanı Yalçın Sevimli, konutları herhangi bir ücret talep etmeden satmayı önerdi




İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin kent genelindeki kamulaştırma çalışmalarında vatandaşın mağduriyetini önlemek ve kent dönüşüm projelerinde kullanılmak üzere ürettiği Buca Evka 1'deki konutlar müşteri bekliyor. 2010 yılı Temmuz ayında encümen aracılığı ile satışa çıkarılan 580 konuttan, aradan geçen 3 yıllık süreçte sadece 119'u satılabildi. 32 konut ise Büyükşehir Belediyesi çalışanlarına lojman olarak tahsis edildi.


Müşteri çıkmadı

Büyükşehir Belediyesi, Buca Yavuz Sultan Selim Caddesi'ne cepheli kendisine ait araziye kent yenileme ve kamulaştırma çalışmalarında kullanılmak üzere 580 konut inşa etmişti. Belediyenin yürüttüğü kamulaştırma çalışmaları sırasında vatandaşlar konut yerine parayı tercih edince bu sefer 580 konuttan 338'inin belediye encümeninde açık artırma ile satışına karar verilmişti. Geriye kalan 242 konut da kamulaştırma ve kent yenileme projelerinde kullanılmak üzere ayrılmıştı. Bu arada konutlardan almak isteyen vatandaşlara en uygun banka kredisi sağlanması için belediye çeşitli bankalarla pazarlığa oturdu. Ancak bugüne kadar konutlara müşteri çıkmadı.


Satma garantisi verdi

İzmir'de emlak sektöründe faaliyet gösteren Emlak Bank Yönetim Kurulu Başkanı ve Buca Genç İşadamları Derneği Başkanı Yalçın Sevimli ise  İzmir  Büyükşehir Belediyesi'ne bir teklif götürdü. Konutları satma garantisi verdiklerini belirten Sevimli, "Bir kısmı satıldı bir kısmı kirada dairelerin birçoğu boş olarak duruyor. Biz bu konuda İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne yardımcı olmak amacıyla Buca'da bulunan konutların, Emlak Bank olarak herhangi bir ücret talep etmeden pazarlama ve satışını yapmayı teklif ediyoruz. Kurumsal bir firma olarak satış ofisi kurarak büyükşehir belediyesine gelir sağlamak istiyoruz. Çünkü biz de bu durumdan vicdanen rahatsızız" dedi. Büyükşehir'e çözüm ortağı olarak bir teklifte bulunduklarını belirten Sevimli, "Bu konuda Sayın Başkan Aziz Kocaoğlu uygun görürse başarılı ve referansları çok güçlü kurumsal şirketlerle çalışan bir firma olarak üzerimize düşen bir görev varsa seve seve yapmaya ve tüm imkanlarımızı seferber etmeye hazırız. Bu görevi layıkıyla yerine getireceğimize inanıyoruz" dedi. Emlak Bank olarak 10 yıldır gayri menkul ticareti ve inşaat yaptıklarını belirten Sevimli, "Büyük çapta AVM otel inşaatları yapıyoruz. Burada da insanların oturmasını mutlu olmasını istiyoruz. Bu konuda büyükşehir belediyesinin duyarlı olacağına ve sesimizi duyacağına inanıyoruz. Bu sorunu birlikte çözeceğimize inanıyoruz" diye konuştu. 


"Çürüyüp gitmesin"

Bu konutların elde kalması ve atıl halde çürüyüp gitmesinin söz konusu olduğunu belirten Yalçın Sevimli, "Konutlar elde kaldı. Büyükşehir belediyesi satamıyor. Aslında konutların fiyatları çok uygun ama ilgilenen yok. Binalar ve zemin sağlam. 125 metrekare 3 artı 1 daireler. Hepsini satacağımıza garanti veriyoruz. En azından Buca'da yarım kalmış projeyi hayata geçirmiş olacağız. Binalar çürüyüp gitmeden satılsın" dedi.


"Buca'ya yakışmıyor"

Sevimli'nin görüşüne destek veren Uluslararası Balkan Federasyonu Genel Başkanı Ekrem Selimler ise, "Bir Bucalı olarak Sevimli'nin bu çağrısına kulak verilmeli. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden Buca'daki konutların bir an önce satmasını ve Buca'ya hareket gelmesini istiyoruz. 3 yıldır atıl halde bekleyen bu konutlar Buca'ya yakışmıyor. Binalar satıldığı anda bölgeye hareketlilik gelecek" diye konuştu.



Yeni Asır


Geri Dön