24 / 04 / 2024

Evleri yıkılan ailelere 30 bin TL yardım!

Evleri yıkılan ailelere 30 bin TL yardım!

Kartal'da çöken bina ve hemen yanında bulunan yıkım çalışmalarına başlanan Yunus Apartmanı'nda yaşayan vatandaşlara daire başına taşınma masrafı için 5 bin TL, eşyalarının bedeli olarak da 25 bin TL ödenecek.



Kartal'da çöken binanın yanında bulunan Yunus Apartmanı'nın yıkımına dün tekrar başlandı. Çöken Yeşilyurt Apartmanı'nın bitişiğinde bulunan ve riskli olduğu gerekçesiyle yıkımına başlanan 10 katlı Yunus Apartmanı'na önceki akşam saatlerinde giren daire sahipleri değerli eşyalarını aldı. 

Hürriyet Gazetesi'nden Erhan Tekten ve Ersan San'ın haberine göre, Yunus Apartmanı'nın durumu aramam kurtarma çalışmaları ve enkaz kaldırma çalışması sırasında lazer ile takip edildi. Apartman sakinleri dün akşam uzatılan itfaiye merpeniyle dairelerine girerek özel ve değerli eşyalarını aldı. 

Polis gözetiminde dairelerine girenlere riski kabul ettiğine daire belge imzalatıldığı öğrenildi. Her iki apartmanda yaşayan vatandaşlara daire başına taşınma masrafı için 5 bin TL, eşyalarının bedeli olarak da 25 bin TL ödeneceği açıklandı.


Geri Dön