28 / 03 / 2024

İzmir'de evleri orta hasarlı ailelere 5 bin TL yardım yapılacak!

İzmir'de evleri orta hasarlı ailelere 5 bin TL yardım yapılacak!

İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nde evlerinde orta hasar bulunan ailelere 5 bin TL yardım yapılması gündeme geldi. 



İzmir'de özellikle 1999 yılından önce yapılan binaların dönüşümünü kolaylaştırma ve hızlandırmaya  yönelik düzenleme Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nde konuşuldu.  İzmir  Büyükşehir Belediyesi'nde yer alan habere göre; Başkan Soyer'in gerekli imar düzenlemelerinin araştırılması için verdiği önerge ilgili komisyonlarda görüşülecek. Evleri orta derece hasarlı ailelere 5 bin TL nakdi yardım yapılmasına yönelik madde de Hukuk ile Plan ve Bütçe komisyonlarına sevk edildi. 

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Kasım ayı olağan meclis toplantısının 6. oturumu İsmet İnönü Sanat Merkezi'nde İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in idaresinde yapıldı.  30 Ekim'de meydana gelen deprem sonrasında orta derece hasarlı binalarda yaşayan aileler için 5 bin TL'lik yardım yapılması meclis gündemine alındı. Yapılacak bu desteğin İzmir Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’na bağlı Sosyal Yardımlar Şube Müdürlüğü'nün bütçesinden  karşılanması görüşüldü. Önerge Hukuk,  Plan ve  Bütçe komisyonlarına gönderildi. Önergenin komisyonlarda görüşüldükten sonra meclisten geçmesi halinde İzmir Büyükşehir Belediyesi AFAD'ın tespitlerine göre depremde evleri orta derece hasarlı  vatandaşlara 5 bin TL  kira yardımı yapılacak. 

Amaç ruhsatlı yapıların dönüşümünü kolaylaştırmak

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi'nde 1999 yılında yürürlüğe giren Deprem Yönetmeliği öncesi yapılan ruhsatlı binaların dönüşümünü kolaylaştıracak imar düzenlemelerinin araştırılması için de çalışmalar başlatıldı. Başkan Soyer’in bu kapsamdaki ruhsatlı yapıların dönüşümünün kolaylaştırılması ve hızlandırılması amacıyla  söz konusu yapıların yapılaşma haklarında herhangi bir kayıp olmadan yeniden yapılabilmesine yönelik düzenleme önerisi görüşülmek üzere İmar, Hukuk, Kentsel Dönüşüm, Deprem ve Afet komisyonlarına sevk edildi. 

Herkes elini taşın altına koysun 

Bu önergenin özellikle İmar Komisyonu’nda görüşüleceğini söyleyen Başkan Soyer, "AK Partili, MHP'li, İYİ Partili ve CHP'li meclis üyelerimizden ricam şudur ki; bunu el birliği ile hepimiz üzerinde çalışarak sadece komisyona bırakmadan çözüme kavuşturalım. Geniş kapsamlı bir önergeyi gündeme getiriyoruz. Bunu hep beraber çözeceğimize inancım tam. Herkesin elini taşın altına koyarak bu gündem maddesi ile ilgili fikir geliştirmesini hayal ediyorum.  İnşallah bunu hep beraber başarırız" dedi.
 

Bir Kira Bir Yuva’da kira desteği 38 milyonu aştı!

İzmir'deki depremzedelerin kira yardımı ödemeleri başladı! Destek 34 milyon TL'yi aştı!


Geri Dön