29 / 03 / 2024

Evini yenilemek isteyenlere 25 bin TL yardım!

Evini yenilemek isteyenlere 25 bin TL yardım!

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflar tarafından evlerini yenilemek isteyen vatandaşlar için destek kampanyaları düzenliyor. Destekler dahilinde vatandaşlara 25 bin TL yardım yapılıyor. İşte söz konusu yardımın detayları...



Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü, evini tadilat ettirmek isteyen vatandaşlar için yardım kampanyası düzenliyor. Takvim'de yer alan habere göre; Evi eski, oturulmayacak kadar kötü durumda olan vatandaşlara devlet tarafından 25 bin TL geri ödemesiz yardım yapılıyor.

Barınma başvurusu nasıl yapılır?

Barınma yardımından yararlanmak isteyen vatandaşlar ikamet ettikleri ilçelerde yer alan Kaymakamlıklara bağlı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına başvuru yapmaları gerekiyor. Buraya yapılan başvurular sonrasında kişiler Gelir Testi'ne tabii tutulacak test sonucunda yardımı almaya hak kazanan hak sahiplerine geri ödemesiz 25 bin TL ödeme yapılacak. 

Evini yenilemek isteyenlere 25 bin TL yardım!

Ev tadilatı için başvuru şartları neler?

Sadece ihtiyaç sahibi verilen bu destek için talep edilen başvuru şartları şu şekilde: 

1.Muhtaç durumda olmak ve bunu belgelerle kanıtlayabilmek,
2.Hane gelirinin aylık toplamının asgari ücretinin üçte biri olması, (2020 yılı için bu rakam 701 TL olarak belirlenmişti.)
3.Yardıma başvuran kişinin yaşlılık, engellilik, tek ebeveynli aile, dul  gibi şartlardan en az birine sahip olması.

 

Kirada oturanlar müjde! 1150 TL yardım yapılacak!


Geri Dön