19 / 04 / 2024

Ev alacaklara devletten 25 bin TL destek!

Ev alacaklara devletten 25 bin TL destek!

İlk kez ev sahibi olacak vatandaşlar için sevindiren haber geldi. Devlet ilk defa ev alacak vatandaşlar için yaklaşık yüzde 25 hibe desteği sunuyor. Buna göre konut hesabı açan ve bu hesaplarda birikim yapan vatandaşlara en az 25 bin TL yardım yapılacak.



İlk defa ev alacak vatandaşların en çok merak ettiği konulardan biri devlet desteği oluyor. Vatan'da yer alan habere göre; kirada oturan vatandaşlar açtırdığı konut hesabıyla hem para biriktirecek hem de devletten destek alacak. Devlet desteğinin miktarı ise birikim tutarına ve sürecine bağlı olarak değişiklik gösterse de bu tutar en az 25 bin TL olacak. 

Sadece evi olmayan vatandaşlara ödenecek olan ve geri ödemesiz olarak devlet tarafından verilen destek için, önce konut hesabı açılması gerekiyor. Ev almadan önce düzenli olarak konut hesabında para birikimi yapan vatandaşa, ev alma zamanında birikiminin peşinat olarak kullanmaları halinde 25 bin TL geri ödemesiz, karşılıksız hibe para desteği veriliyor.

Konut hesabı nasıl açılır? 

Konut hesabı açtırmak isteyen vatandaşlar, kimlik belgeleriyle birlikte konut hesabı hizmeti bulunan özel ya da kamu bankalarının şubelerine giderek tek seferlik para yatırma hakkını kullanarak hesabı açtırabilir. 

Konut hesabı Türk Lirası cinsinden vadeli ya da vadesiz olarak 2 seçenek ile de açılabiliyor. Konut hesabı açan kişi, birden fazla konut hesabı açamıyor. Ortak hesap olarak da açılamayan konut hesabına her ay düzenli olarak para yatırılması zorunlu tutuluyor. 

Hibe şartları neler?

Devlet tarafından verilen 25 bin liralık hibe desteğinden yararlanmak için konut hesabı açılması ve bu hesaba 3 yıl boyunca ödeme yapılması gerekiyor. 25 bin TL hibe desteği, konut alımı sırasında vatandaşlara veriliyor. Devlet tarafından verilen 25 bin TL'lik konut hibe desteğinin ne kadar olacağı, açılan konut hesabında biriktirilen paranın tutarına ve birikim yapılan vade süresine göre belirleniyor.

- 36 – 47 ay arası para biriktiren kişilere yüzde 15 oranında devlet katkısı ile 24 bin 741 TL,

- 48  – 59 ay arası para biriktiren kişilere yüzde 18 oranında devlet katkısı ile 26 bin 645 TL,

- 60 ay ve üzeri para biriktiren kişilere yüzde 20 oranında devlet katkısı ile 28 bin 548 TL gibi bir devlet konut hibe desteği yapacak.

Kimler hibe desteği alabilir? 

7 Nisan 2015 tarihi itibari ile kendi üzerinde kayıtlı konutu bulunmayan ve bu tarihten itibaren devlet katkısına konu olacak nitelikte başka bir konut edinmemiş olan Türk vatandaşları her ay düzenli para birikimi yapmak şartıyla hibe desteğinden yararlanabilir. 

Ek olarak ev satın alan vatandaşın satın alım işlemini yaptıktan sonraki 6 ay içerisinde talep edilen belgelerle beraber banka şubesine başvuruda bulunması gerekiyor.

Konut hesabında geri ödemesiz destek şartları neler?

Ev alana devletten 79 bin TL hibe!

İlk kez ev sahibi olacaklara devletten para desteği!


Geri Dön