25 / 04 / 2024

İzmir'deki depremzedelerin kira yardımı ödemeleri başladı! Destek 34 milyon TL'yi aştı!

İzmir'deki depremzedelerin kira yardımı ödemeleri başladı! Destek 34 milyon TL'yi aştı!

Depremde evini kaybeden İzmirlilere, “Bir Kira Bir Yuva” kampanyası kapsamında 5 aylık kira destekleri ödenmeye başlandı. Destekçiler tarafından 529 aileye toplamda 5 milyon 290 bin TL ödeme gerçekleştirildi. Kampanyadaki toplam destek 34 milyon TL’yi geçti.




Depremde evini kaybeden İzmirlilere, “Bir Kira Bir Yuva” kampanyası kapsamında 5 aylık kira destekleri ödenmeye başlandı.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, kampanya kapsamında belirlenen tüm ailelere destekçiler tarafından en kısa zamanda kira desteğinin yatacağını belirtti. Sözcü'de yer alan habere göre; Kandilli Rasathanesi'ne göre 6.9 büyüklüğünde meydana gelen Ege depreminden sonra depremzedeleri ve onlara destek olmak isteyenleri bir araya getiren “Bir Kira Bir Yuva” kampanyasında ödemeler yapılıyor.

Destekçiler tarafından 529 aileye toplamda 5 milyon 290 bin TL ödeme gerçekleştirildi. 

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, kampanya kapsamında depremzedelere destek olan herkese teşekkür ederek, kampanyanın hala devam ettiğini belirtti.

Kampanyaya yeni destekleri de beklediklerini ifade eden Başkan Tunç Soyer, kampanya kapsamındaki desteklerin İzmirli depremzedelere ulaşmaya başladığına dikkat çekti. 

Soyer, önceliği evleri tamamen yıkılan vatandaşlara verdiklerini vurgulayarak “AFAD'dan aldığımız listeler doğrultusunda ekip arkadaşlarım inceleme yaparak ismi belirlenen hemşehrilerimizin banka hesaplarına kira desteklerinin yatırılmasını sağlıyorlar” dedi.

Kampanyaya başvuru yapmış ihtiyaç sahiplerine de bu desteğin en hızlı biçimde ulaştırılacağına da dikkat çeken Başkan Soyer, “Birlikte aşamayacağımız güçlük yok. Bugünleri de el ele, dayanışmayla atlatacağız” diye konuştu. Kampanyadaki toplam destek 34 milyon TL’yi geçti.

Bir yuva bir kira dayanışması ile depremzedelere 30 milyon yardım yapıldı!

 


Geri Dön