25 / 04 / 2024

Evrim Karayel: Maslak ve Ataşehir'de yeni projeler için hazırlık yapıyoruz!

Evrim Karayel: Maslak ve Ataşehir'de yeni projeler için hazırlık yapıyoruz!

Lapis Han ile dikkat çeken Gürallar Yapı, kentsel dönüşüm kapsamında Maslak'ta ofis, Ataşehir'de ise yeni konut projeleri için kolları sıvadı Toplam 6 bin 897 metrekare arazi üzerinde 32 bin metrekare inşaat alanına sahip.



Evrim Karayel özellikle hukukçular ve doktorlar tarafından tercih edilen Lapis Han'da yüzde 29 dolulukta olduklarını söyledi Kredi kullanmıyoruz.Finansman ihtiyacım kendi bünyelerinden karşıladıklarını belirten Evrim Karayel, "Hiçbir zaman müteahhidiz demiyoruz, biz bir yatırım şirketiyiz. Sanayicilikten ve turizmden kaynaklı ciddi bir gelirimiz, ciddi bir öz kaynak stoğumuz var. Kredi ile değil kendi kaynağımız ile projelerimizi hayata geçiriyoruz. Bu yüzden gayrimenkul sektöründe yaşanan bir kriz, kentsel dönüşümdeki fazla arz bizi etkilemez." 



Lapis Han projesi, International Property Avvards'ta 'ofis geliştirme' dalında birincilik ödülü aldı. Kartal'daki Lapis Han, 'Dünyanın En İyileri' yarışmasından toplam 3 ödülle döndü. Ödüller sonrası ilginin arttığını söyleyen Karayel, "Bu kapsamda, İtalyan, Alman ve Dubaili 3 fon ile gayrimenkul geliştirmek üzere anlaşma yaptık" dedi. 


1948 yılında ticari hayatına başlayan Güral Ailesi'nin, fabrika, okul, otel ve konut ihtiyaçlarım karşılamak için kurulan Gürallar Yapı atağa kalktı. Son olarak geçtiğimiz ay İstanbul Kartal'daki Lapis Han ofis projesini tamamlayan Gürallar Yapı, kentsel dönüşüm kapsamında yeni projelere imza atmak için kolları sıvadı. 


Genel Müdür Evrim Karayel, Maslak'ta yapacakları ofis ve Ataşehir'te başlayacakları konut projelerini TAKVİM'e anlattı. 

450 KONUTLUK DÖNÜŞÜM

 Ataşehir'de 220 ev sahibinin bulunduğu bir sitenin 40 maliki ile anlaştıklarını söyleyen Karayel, 15 bin metrekare arazi üzerine 80 bin metrekare inşaat yapacaklamu belirtti.

 

Haziran 2015'te de inşaat çalışmalarına başlamayı planladıklarım kaydeden Karayel, "Ataşehir'de 450 civarında konutluk bir proje yapacağız. Arsa sahiplerine ev verip, kendi payımızı ofis olarak kullanmayı planlıyoruz" dedi. Evrim Karayel, Maslak'ta da 8 bin dönüm arazi üzerine iş merkezi hayata geçileceklerini anlattı. Burada 30 bin metrekare inşaat yapacaklarını dile getiren Karayel, projede depreme en dayanıldı malzeme olan çelik kullanacaklarını ifade etti. 

çalışan dostu çok özel bir mimariye sahip olan Lapis Han'ı empati kurarak şekillendirdiklerini söyledi. 


"Çalışanların bir ofisten neler beklediğini detaylıca araştırdık, çalışma ortamlaruu nasıl daha keyifli hale getirebiliriz diye düşündük" diyen Karayel, şöyle devam etti: "Sonrasında ortaya her ihtiyacı karşılayan ofıser çıktı." 



• 160 ofis ve 26 mağazadan meydana geliyor. 

• 3 bin m2 sosyal donatı ve sosyallaşme alanı bulunuyor. 

• Ofislerin metrekaresi 57 ila 2 bin arasında değişiyor. 

• Kartal'da, E-5 aksının üzerinde konumlanıyor. 

• İnşaatına Şubat 2013'de başlanan proje, Mart 2014'te son kullanıcılara teslim edildi. 

• Projenin yüzde 29'unun satışı tamamlandı. 


Takvim 



Geri Dön