20 / 04 / 2024

EXPO 2016'nın inşaatı ülke bahçesine zarar verir mi?

EXPO 2016'nın inşaatı ülke bahçesine zarar verir mi?

EXPO 2016 Antalya Ajansı'ndan yapılan açıklamaya göre, Nepal Proje Koordinatörü Binayak Shah ve Nepal Pavilyon Direktörü Birendra Bajracharya, EXPO 2016 Antalya Ajansı yetkililerinin de katılımıyla ülke bahçesi için çalışmalara başladı.



EXPO 2016'da oluşturacağı bahçe çalışmasına başlayan ilk ülke Nepal oldu. EXPO 2016 Antalya Ajansı'ndan yapılan açıklamaya göre, Nepal Proje Koordinatörü Binayak Shah ve Nepal Pavilyon Direktörü Birendra Bajracharya, EXPO 2016 Antalya Ajansı yetkililerinin de katılımıyla ülke bahçesi için ilk çalışmalara başlandı.


Alanda kurulacak en büyük ülke bahçesi için ilk kazmayı vuran Nepalli yetkililer, yaptıkları seremoniyle bahçelerini kuracağı alanın ortasına açtıkları küçük bir çukura, pirinç, çiçek, kağıt ve bozuk para koyarak açtıkları bu çukurun etrafına su döktü. 


Proje Koordinatörü Binayak Shah, burada yaptığı konuşmada, Nepal'e özgü bu seremoninin doğaya bir şükran ifadesi taşıdığını söyledi.


Shah, şunları kaydetti:


"Çünkü toprağı kazıyorsunuz. Yaptığımız seremoni bir özür ifade ediyor. İnşaat başladıktan sonra kötü şeylerin olmaması inancı ve temennisiyle bunu yapıyoruz. Para, pirinç, çiçek ve su bunların hepsi aslında yaşamın bir parçası. Bunlar olmadan hayat olmaz. Bu nedenle bir şükran göstergesi olarak bunları toprağa koyuyoruz. EXPO 2016 Antalya'nın temel amaçlarından biri de doğaya saygı. Biz de bunun bir göstergesi olarak bu seremoniyi yaptık."


Kuracakları ülke bahçesinde Nepal kültürünü ve mimarisini en iyi şekilde yansıtacaklarını belirten Shah, "Nepal mimarisinden örnekler getireceğiz. Tamamen Nepal tarzında olan 2-3 bina örneği olacak. Nepal'de Himalaya Dağları var. Bahçemizde bu coğrafyada yetişen bitki ve çiçekler olacak. Nepal, Himalaya bahçesi olacak" diye konuştu.


Shah, EXPO 2016'nın Nepal'in özel bitki türlerini tanıtmak ve insanlara göstermek için iyi bir yol olduğunu da sözlerine ekledi. 


Nepal, 3 bin 600 metrekarelik alanda "Smart Children: Green Cities" (Akıllı Çocuklar: Yeşil Şehirler) temalı bir bahçe kuracak. Nepal pavilyonunda Nepal'deki yaşam tarzı, çiçek, sanat, mimari ve doğal kaynaklar hakkında bilgiler verilecek. 


AA


Geri Dön