29 / 03 / 2024

EXPO 2020 'nin hangi şehirde düzenleneceği bugün belli oluyor!

EXPO 2020 'nin hangi şehirde düzenleneceği bugün belli oluyor!

İzmir 'in ikinci kez aday olduğu dünyanın en önemli organizasyonlarından EXPO'nun 2020 yılında hangi şehirde düzenleneceğinin belirleneceği BIE Genel Kurul toplantısı, Paris'teki OECD binasında başladı




İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, EXPO 2020 için en uygun aday olduklarını belirterek, bu organizasyonu Türkiye'ye getireceklerine inandıklarını bildirdi.


İzmir'in ikinci kez aday olduğu dünyanın en önemli organizasyonlarından EXPO'nun 2020 yılında hangi şehirde düzenleneceğinin belirleneceği Uluslararası Sergiler Bürosu (BIE) Genel Kurul toplantısı, Paris'teki OECD binasında başladı. 


 167 üye ülkeden delegelerin katıldığı genel kurulda sıkı güvenlik önlemleri dikkati çekti. Sınırlı akreditasyon nedeniyle yaka ve kimlik kartları kontrol edilen ziyaretçiler genel kurulun yapılacağı bölüme alınırken diğer ziyaretçiler lobi bölümünde bekletiliyor.


Genel kurulda EXPO 2020 adayı olan Brezilya'nın Sao Paulo, Birleşik Arap Emirlikleri'nden Dubai, Rusya'dan Ekaterinburg ve son olarak Türkiye'den  İzmir  son sunumlarını gerçekleştirecek.


Organizasyon için oylama 14.30'da gerçekleştirilecek. 


- "En deneyimli aday İzmir"


Sunum öncesi AA muhabirine açıklamalarda bulunan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ise İzmir'in 2005 yılından bu yana EXPO'ya hazırlandığını, adaylar arasında en deneyimli ekip olduklarını belirtti.


"İzmir hangi kritere bakarsanız bakın daha avantajlıdır" diyen Kocaoğlu, kent güvenliği, doğal güzellikler, tarihi zenginlik, insanların EXPO organizasyonuna yatkınlığı ve EXPO felsefesine uyum konusunda diğer adaylardan daha iyi olduklarını söyledi.


Kocaoğlu, "İzmir'in en iyi aday olduğunun BIE delegelerince de onaylanmasını bekliyoruz. Bunun için çok çalıştık. Başaracağımıza inanıyoruz, vicdanen müsterihiz, elimizden geleni yaptık" dedi.


Dün düzenlenen resepsiyona katılımın çok iyi olduğunu, aldıkları geri dönüşlerin moral verdiğini de anlatan Kocaoğlu, bugünü zaferle tamamlamak istediklerini kaydetti. 




AA



Geri Dön