25 / 04 / 2024

Memur ve memur emeklisinin beklediği gün geldi! Bugün belli oluyor!

Memur ve memur emeklisinin beklediği gün geldi! Bugün belli oluyor!

Milyonlarca memur ve memur emeklisinin heyecanla beklediği gün geldi. Memur ve memur emeklileri ilgilendiren zam oranları bugün belli olacak.



4 milyon memur ve milyonlarca memur emeklisini ilgilendiren zam oranları bugün saat 14.30'da Bakan Bilgin tarafından açıklanacak

A Haber'de yer alan habere göre; Hükümet ile sendikalar arasındaki görüşmeler 2 Ağustos tarihinde başlamıştı. Yapılan görüşmelerde memur ve memur emeklisinin 2022 ve 2023 yıllarına ilişkin mali ve sosyal hakları ele alındı.Hükümet kanadı, 2022'nin ilk altı ayı için yüzde 5, ikinci altı ayı için yüzde 6 ve 2023'ün ilk ve ikinci altı ayı için yüzde 6+6 enflasyon farkı önerdi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin tarafından kamu görevlilerinin geneline ilişkin toplu sözleşme müzakerelerinin sonucunu bugün saat 14.30'da açıklanacak.

Memur ve memur emeklisinin beklediği gün geldi! Bugün belli oluyor!

 

MEMUR SENDİKALARI YENİ TEKLİFİ BEKLİYOR

Hükümetin teklifini yetersiz bulan memur sendikaları, yeni teklifler beklemeye devam ediyor. Bir yandan hükümetten yeni zam teklifi bekleyen sendikalar, diğer yandan tüm sözleşme ve hizmet dallarında görüşmelere ara vermeden devam ediyor.

Memur ve memur emeklisinin beklediği gün geldi! Bugün belli oluyor!

ANLAŞMA SAĞLANAMAZSA KARARI HAKEM KURULU VERECEK

2 Ağustos tarihinde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nda yapılan ilk toplantıyla resmen başlayan 6. Dönem Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerinde müzakere süreci sona erdi.

Taraflar arasında anlaşma sağlanamazsa, sözleşme görüşmelerinde Kamu Görevlileri Hakem Kurulu'nun süreci başlayacak. 11 kişiden oluşan Tahkim Kurulu, memur ve emekli memurlar için 2022 ve 2023 yıllarında yapılacak artışla ilgili nihai kararı Ağustos ayında verecek.

Memur ve memur emeklileri dikkat! Ne kadar zam gelecek?

 

.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön