26 / 04 / 2024

Expo Floriade Venlo'da Türk Bahçesi kurulacak!

Expo Floriade Venlo'da Türk Bahçesi kurulacak!

Dünya pazarından daha fazla pay almayı hedefleyen Orta Anadolu İhracatçı Birlikleri (OAİB) Süs Bitkileri ve Mamulleri İhracatçılar Birliği, Türkiye'yi tanıtım faaliyetlerine Tayland'ın ardından Hollanda'da devam ediyor



2012'nin Hollanda-Türkiye diplomatik ilişkilerin 400'üncü yılı olduğuna işaret eden Birlik Başkanı Osman Bağdatlıoğlu, Avrupa'da tanıtıma ağırlık vereceklerini söyledi. Nisan ayında Hollanda'nın Venlo şehrinde düzenlenecek olan Floriade 2012'de bin metrekarelik alanda "Türk Bahçesi" kuracaklarını anlatan Bağdatlıoğlu, geleneksel motiflerin modern malzemelerle yorumlandığı bahçenin 19 Nisan'da Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Hollanda Kraliçesi tarafından açılacağını kaydetti.

Expo Floriade'ın resmi açılışının 5 Nisan'da yapılacağını belirten Bağdadıoğlu, "Türk Bahçesi Milli Günü ise 2 Haziran'da yapılacak. Milli Gün programı çerçevesinde gerçekleştirilecek B2B (Business to Business) görüşmeleri için de 30- 31 Mayıs ile 1 Haziran tarihleri öngörülüyor. 2 Haziran'da düzenlenecek olan Türk Günü için Burhan Öcal ve Trakya Ali Star Grubu da birer performans sergileyecek" şeklinde konuştu.

Özüm ÖRS/Dünya


Geri Dön