26 / 04 / 2024

EYT için geri sayım! 2022 ve 2023 yılında emekli olanlar ne kadar maaş alabilecek?

EYT için geri sayım! 2022 ve 2023 yılında emekli olanlar ne kadar maaş alabilecek?

Emeklilikte yaşa takılanlar düzenlemesinin hayata geçmesine kısa bir süre var. Bu sırada vatandaşlar da maaşlarını hesaplıyor. 2022 ve 2023 yılı maaş hesaplama yöntemleri değişiklik yaşanıyor. Bu nedenle maaşlarda farklılık olabilmekte. İşte 2022 ve 2023 yılında emekli olanların maaşları...



Emeklilikte yaşa takılanlar düzenlemesinin önümüzdeki hafta Meclis'e geleceği tahmin ediliyor.

Düzenlemenin hayata geçmesine çok kısa bir süre kaldı. Hak sahipleri maaşlarını hesaplıyor.

"Bazı yıllarda emekli olmak avantaj olabiliyor"

Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Öğretim Görevlisi Tarkan Zengin, emeklilere refah payı artışının yapılmadığı iddiasıyla ilgili şunları söyledi:

"Bu iddialar doğru değil. 2022 yılında emekli olanlar 2023 yılında emekli olacaklara göre yüzde 10'a yakın daha fazla emekli maaşları alacaklar. Bunun nedeni emekli maaşı hesaplama sisteminden kaynaklanıyor. Bu bazı yıllar o yıl içinde emekli olmak avantajken bazı yıllar bir sonraki yıl emekli olmak avantajlı oluyor."


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön