24 / 04 / 2024

EYT Meclis’e geldi mi, ne zaman gelecek? İşte EYT ile ilgili son durum…

EYT Meclis’e geldi mi, ne zaman gelecek? İşte EYT ile ilgili son durum…

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) ile ilgili son durum hakkında bilgi veren Bakan Bilgin, önceliklerin sıralandığını kaydetti. Emeklilik yasasının 3 şarta bağlı olduğunu kaydeden Bilgin, bunlardan yaşın emekli olmak isteyenler için büyük sorun olduğunu anımsattı.



Emeklilik için yaş şartı ile ilgili düzenlemelerin de yapıldığı bilgisini paylaşan Bakan Bilgin, yapılacak düzenleme ile tüm kesimlerin memnun olacağı bir çalışma yapılacağını kaydetti. EYT ile ilgili konuşan Bakan Bilgin, 3600 ek gösterge ve sözleşmeli personel sorunlarının öncelikli olduğunu açıkladı.

EYT MECLİS’E GELDİ Mİ, NE ZAMAN GELECEK?

Emeklilik yasası 3 şarta bağlı. Prim gün sayısını tamamlayanlar, yılı dolduranlar ve yaşını dolduranlar emekli olabiliyor. Üçüncü şartın ise büyük sorun olduğu ifade ediliyor. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, yaş şartını yerine getirmeyenlerle ilgili bu durumun büyük bir problem olduğunu vurgulayarak, yaş ile ilgili bir anayasa kararı olduğunu anımsattı.

EYT Meclis’e geldi mi, ne zaman gelecek? İşte EYT ile ilgili son durum…

Prim ödeyecek insan sayısı ile emekli olacak insan sayısı arasında bir oran olduğuna dikkati çeken Bakan Bilgin, Türkiye'de bu rakamın 2'nin altına düştüğünü kaydederek, düzenlemelerin yapıldığında bunların dikkate alındığını belirtti. Emeklilik planlarıyla ilgili yapılan haksızlıklardan da bahseden Bilgin, bunun çalışma programı içerisinde yer aldığına işaret ederek, ancak bu durumun aşama aşama çözüldüğünü ifade etti.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön