28 / 03 / 2024

Pendik Kaynarca’ya metro ne zaman gelecek?

Pendik Kaynarca’ya metro ne zaman gelecek?

Son yıllarda konut yatırımcılarının göz bebeği olan Kaynarca, yeni ulaşım yatırımları ile cazibesini daha artıracak. Peki Kadıköy’den Kaynarca’ya ulaşımı dakikalara indirecek olan Pendik Kaynarca’ya metro ne zaman gelecek? İşte cevabı…




 Pendik Kaynarca’ya metro ne zaman gelecek?


Kadıköy-Kartal metrosu Kaynarca’ya uzatılacak

2012 yılında hizmete açılan Kadıköy-Kartal metrosu Kaynarca’ya kadar uzatılacak. 4,5 kilometre hat ile Kartal’ı Kaynarca’ya bağlayacak olan hattın 3 istasyonu olacak. 3 Ağustos 2015’te hizmete açılması planlanan Kartal-Kaynarca metro hattı tamamlandığında 3 istasyon arası yolculuk süresi 8 dakikaya inecek. Kartal-Kaynarca metro durakları ise şöyle olacak; 

Yakacık

Pendik

Kaynarca


Marmaray Kadıköy-Kaynarca metrosuna entegre olacak

2016 yılında hizmete açılması planlanan Halkalı-Gebze  Marmaray  yüzeysel metrosunun ilk istasyonu Ayrılıkçeşme Kadıköy-Kartal-Kaynarca metro hattı ile entegre olacak. Yani Kartal’dan metroya binen bir yolcu Ayrılıkçeşme istasyonundan Marmaray’a aktarma yaparak Kaynarca’ya ulaşabilecek. 


2017’de Tuzla’ya gidecek

Kartal-Kaynarca metro hattı 2017 yılında Tuzla’ya kadar uzatılacak. 3,5 kilometre hat üzerinde Kaynarca ve Tuzla Tersane olmak üzere 2 istasyondan oluşan metro hattı tamamlandığında 2 semt arası yolculuk süresi 6 dakikaya inecek. 


Kadıköy'den  Kaynarca 40 dakika

Tüm bu projeler tamamlandığında Kadıköy’den metroya binen bir yolcu Kaynarca’ya 40 dakikaya, Tuzla Tersaneye ise 46 dakikada ulaşabilecek. 




Geri Dön