25 / 04 / 2024

Ispartakule’ye metro ne zaman gelecek?

Ispartakule’ye metro ne zaman gelecek?

Yeni yapılan binlerce konutta on binlerce insanın yaşadığı Ispartakule’de ulaşım sorunu tartışma konusu. Bölge halkının gözü metroda. Ispartakule’ye metro ne zaman gelecek derseniz 2019’dan önce metro görünmüyor…



İstanbul’da son yıllarda yıldızı parlayan lokasyonları arasında yer alan Ispartakule’de bugün tamamlanan binlerce konutta on birlerce insan yaşıyor. Mevcut projeler tamamlandığında nüfus sayısının 10 katına çıkması planlanıyor. Zengin sosyal imkanlarla donatılan markalı konut projeleri insanları bölgeye çekerken ulaşım da sorun olarak karşımıza çıkıyor. Toplu taşımanın neredeyse yok denecek kadar az olduğu Ispartakule’ye metronun ne zaman geleceği ise merak konusu.


Ispartakule’ye metro ne zaman gelecek?


 Ispartakule’ye metro ne zaman gelecek?


2019'dan önce görünmüyor

Ispartakule’ye metro ne zaman gelecek diye sorarsanız 2019 yılından önce maalesef metro görünmüyor. 18 Eylül Çarşamba günü ihaleye çıkan Mecidiyeköy-Mahmutbey metro hattının ikinci aşamada Ispartakule’ye kadar ulaşması planlanıyor. Tıpkı Taksim-4.Levent metro hattının zamanla Şişhane-Hacıosman metrosuna dönüşmesi gibi Mecidiyeköy-Mahmutbey metrosunun da Ispartakule-Kabataş metrosuna dönüşmesi hedefleniyor. Ancak 2018 ya da 2019’a kadar plan ve projelendirilip ihale edilip inşa edilmesi söz konusu olabilecek.

 

Söylentisi bile yetti

Metronun Ispartakule’ye kadar gelmesi söylentisi bile bölgedeki konut fiyatlarının prim yapmasına neden oldu.


Şengül KIRMIZITAŞ/Emlakkulisi.com



Geri Dön