27 / 04 / 2024

EYT'de sona yaklaşıldı! Maaş hesabı, borçlanma detayı... Peş peşe açıklandı! EYT'liler şimdi bakın!

EYT'de sona yaklaşıldı! Maaş hesabı, borçlanma detayı... Peş peşe açıklandı! EYT'liler şimdi bakın!

EYT ile ilgili son dakika gelişmeleri milyonlarca vatandaş tarafından yakından takip ediliyor ve merakla araştırılıyor. Maaş hesabı, borçlanma detayı... Peş peşe açıklandı! EYT'liler şimdi bakın!



Yeni Şafak'ta yer alan habere göre; Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, EYT ile ilgili kendisine bir televizyon programında yöneltilen soruları yanıtladı. 

"1999 yılı içerisinde işe başlamış olanlarının tamamının söz konusu EYT düzenlemesinden yararlandırılmasını arzu ediyoruz" diyen Bakan Bilgin, şartları dolduran 1.5 milyon kişi olduğuna vurgu yaptı ve düzenlemenin Aralık ayında Meclis'e sunulacağını belirtti. 

Konuyla ilgili olarak merak edilenleri açıklayan Bakan Bilgin, "EYT'li grubu 8 Eylül 1999 öncesinde ilk kez sigortalı olarak çalışmaya başlamış, yıl ve prim şartını tamamlamasına rağmen yaş şartı getirildiği için emekli olamamış sigortalılar oluşturuyor" şeklinde konuştu. 

EYT de sona yaklaşıldı! Maaş hesabı, borçlanma detayı... Peş peşe açıklandı! EYT liler şimdi bakın!

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati de bütçe sunumunda yaptığı konuşmada, EYT düzenlemesi ile ilgili tarih verdi. EYT düzenlemesinin 15 Ocak'ta yürürlüğe girmesinin beklendiğine dikkat çeken Bakan Nebati, "Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Plan ve Bütçe Komisyonunda, Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın 2023 yılı bütçe görüşmelerine başlandı" diye konuştu. 

AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu da EYT ile ilgili açıklamasında "Bu konuyu enine boyuna Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız Sayın Vedat Bilgin başkanlığında bir çalışma heyeti yürütüyor. Bu çalışmalar neticelendiğinde zaten kamuoyuyla paylaşılacak" dedi ve EYT konusunda toplumun beklentilerini karşılayacak adımlar atılacağını dile getirdi. 

EYT de sona yaklaşıldı! Maaş hesabı, borçlanma detayı... Peş peşe açıklandı! EYT liler şimdi bakın!

EYT ile ilgili bir diğer bilgi veren isim de Ak Parti Eski Milletvekilli ve Gazeteci Şamil Tayyar oldu. Ak Parti Eski Milletvekilli ve Gazeteci Şamil Tayyar, "Yasa yürürlüğe girmeden önce BAĞ-KUR, SSK ve emekli sandığı çalışanları emekli olabilmek için hangi hükümlere tabiiyse o hükümlere göre emekliliğe sevk edilmesi lazım. Yani prim gün sayısı, çalışma süresi, yaş neyi öngörüyorsa hiç böyle bir ayrım yapmadan şarta bağlamadan emekli edilmesi gerekir diye düşünüyorum" ifadelerini kullandı. 

EYT İLE KIDEM TAZMİNATI NE KADAR YÜKSELİR? 

Sosyal Güvenlik Uzmanı Ali Duman,  bu sorunun yanıtını, "Eğer yüzde 50'ye yakın bir zam gelirse 2023’teki kazanca göre kıdem tazminatı alacağından belki de işverenin ödeyeceği kıdem tazminatı tutarı da 2023’te yüzde 50’ye yakın artış gösterebilir" açıklamasında bulunarak verdi. 

EYT de sona yaklaşıldı! Maaş hesabı, borçlanma detayı... Peş peşe açıklandı! EYT liler şimdi bakın!

EYT'DE MAAŞ HESPALAMASI NASIL YAPILIR? 

EYT’lilerin maaşları prim günleriyle hesaplanacak. Vergi Uzmanı Muhammet Bayram EYT emekli maaş hesaplaması ile ilgili olarak, "EYT'de asgari ücret üzerinden priminiz yatırıldığında taban fiyatlanması yapılacak. Primi asgari ücret üzerinden yatanlar yine o miktar üzerinden maaş alacaklardır. Primi asgari ücretten yüksek yatanlar için de fiyatlar değişecektir" açıklamasında bulundu ve 5000 prim gün sayısı ile emekli olan bir vatandaş 3500 lira maaş alabileceğinin altını çizdi. 

Çocuk parası nedir? Çocuk desteği ne kadar? 2022 Çocuk Destek Bileşeni başvuru şartları neler?

Memur Ocak zamlı maaşları peş peşe hesaplandı! En düşük memur maaşı Ocak'ta ne kadar olacak? Hemen bakın!

Ziraat Bankası güncel kampanyasını duyurdu! Vatandaş bankaya koştu! Başvuran nakit parayı kapacak!


Geri Dön