23 / 04 / 2024

EYT'de sona yaklaşıldı! Maaş hesabı, borçlanma detayı... Peş peşe açıklandı! EYT'liler şimdi bakın!

EYT'de sona yaklaşıldı! Maaş hesabı, borçlanma detayı... Peş peşe açıklandı! EYT'liler şimdi bakın!

EYT ile ilgili son dakika gelişmeleri milyonlarca vatandaş tarafından yakından takip ediliyor ve merakla araştırılıyor. Maaş hesabı, borçlanma detayı... Peş peşe açıklandı! EYT'liler şimdi bakın!



EYT ile ilgili son dakika gelişmeleri milyonlarca vatandaş tarafından yakından takip ediliyor ve merakla araştırılıyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, EYT yasası ile ilgili önemli açıklamalar yaparak Aralık ayını işaret etmişti. 

Düzenlemeye ilişkin yanıltıcı pek çok haberin gündeme gelmesi nedeniyle Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, konuyla ilgili olarak, "Bakanlığımız, emeklilikte yaşa takılanlar için yapılacak düzenleme konusunda başta işçi ve işveren örgütleri olmak üzere, odalar ve diğer ilgili sivil kuruluşlarla sürdürdüğü görüşmeleri tamamladıktan sonra çalışmaya nihai halini verip TBMM'ye sunacak ve uygulama takvimi, TBMM tarafından belirlenecektir" açıklaması yapıldı.

EYT de sona yaklaşıldı! Maaş hesabı, borçlanma detayı... Peş peşe açıklandı! EYT liler şimdi bakın!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ise EYT ile ilgili son dakika açıklamasında, "EYT'yi, aralık ayı içerisinde Meclise takdim edeceğiz. EYT yasası ile emekli olacak 1,5 milyon kişi var" ifadelerini kullanarak, bazı milletvekillerince 'prime takılanlar' gibi bir şeyin oluşacağının söylendiğini aktardı.

Prime takılanların olmayacağına vurgu yapan Bilgin, konuyla ilgili olarak, "Çünkü o günkü, 8 Eylül 1999 öncesi prim gün şartını değiştirmiyoruz; 5000 ve 5400" dedi ve prim gün sayısı ile yıl sayısı şartının kaldırılmadığını vurguladı.

EYT de sona yaklaşıldı! Maaş hesabı, borçlanma detayı... Peş peşe açıklandı! EYT liler şimdi bakın!

"Kadınlar için 20, erkekler için 25 şartını yerine getirdikleri zaman onlar da bundan istifade edecekler" açıklamasında bulunan Bakan Bilgin, bu düzenlemenin herkesi kapsadığına ve sınır koymadığına dikkat çekti. 

İşte EYT ile ilgili merak edilen detaylar ve son dakika açıklamaları...


Geri Dön