20 / 04 / 2024

EYT'den emekli vatandaşlara yönelik bir müjde geldi

EYT'den emekli vatandaşlara yönelik bir müjde geldi

Emeklikte Yaşa Takılanlar yasası kapsamında emekli olan vatandaşlara yönelik önemli bir haber geldi. EYT'den emekli olanlarla ilgili bu haber 'müjde' olarak lanse edildi.



Emeklilikte Yaşa Takılan vatandaşlar yasanın geçmesinin ardından ilk maaşlarını alacaklarını günü iple çekmeye başlamıştı. Emeklilikte yaşa takılan vatandaşlar ayrıca kendileri hakkındaki haberleri de anlık olarak takip ediyorlar. EYT'lilerin müjde olarak değerlendirdiği bir haber de geldi. 

Konuya ilişkin detayları Akşam Gazetesi’nden Okan Güray Bülbül’ün “EYT’li çalışma devam ederse maaşı artacak” başlıklı yazısı haberimizde:

MAAŞLARINDA ARTIŞ OLACAK

EYT düzenlemesiyle birlikte emekli olup çalışmaya devam edecek olanları maaş avantajı bekliyor. Emekli olarak aynı işyerinde çalışmaya devam eden asgari ücretlilerin net maaşı 638 lira artarak 9 bin 145 lira olacak.

Emeklilikte yaşa takılanları (EYT) emeklilik maaşı heyecanı sararken, aynı işyerinde çalıştıklarında maaş avantajı da elde edecekler. Çalışmaya devam edecek EYT’liler için sigorta primi işçi payı azalacağı için maaş artışı söz konusu olacak. Bu artış asgari ücretlide 638 TL olacak. Böylece halen 8.500 lira olan alan asgari ücret çalışan, emekli olup çalışmaya devam ederse 9.145 lira alacak.


Geri Dön