27 / 04 / 2024

EYT'liler dikkat! 6 maddede çözüm

EYT'liler dikkat! 6 maddede çözüm

Milyonların gözü kulağı EYT ile ilgili gelecek sevindirecek bir haberde. Her gün yeni bir gelişmenin yaşandığı Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) konusunda bu sefer gündem prim eksiği olan emekli adayları.



8 Eylül 1999 yılından önce çalışmaya başlayan, yılını ve primini dolduran ancak yaşı beklediği için emekli olamayanlar (EYT) için hükümet harekete geçti, bakanlık bünyesinde çalışma grubu yapıldı. EYT'li olanlar emeklilik hakkının verilmesini beklerken, Bakan Bilgin yıl sonuna kadar çalışmaların tamamlanacağını açıkladı.

Bu tarihten önce sigortalı olarak işe başlayan birçok vatandaşın ise primleri henüz tamamlanmamış halde. Kimisi çalışma imkanı bulamadığından kimisi de kayıtsız çalıştırıldığı için yeterli prime erişemedi. Bu sigortalılar da EYT kapsamında olmak istiyor. Sabah'ın haberine göre; bu noktada primi eksik olanların EYT'li olabilmesi için 6 konuda çözüm imkanları mevcut...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön