26 / 04 / 2024

EYT'lilere devletten 15 bin promosyon! Yaralanmak için şartlar ve detaylar!

EYT'lilere devletten 15 bin promosyon! Yaralanmak için şartlar ve detaylar!

EYT'li emekliler için devlet tarafından 15 bin lira tutarında promosyon ödemesi yapılacağı duyuruldu. Emeklilerin maaşlarının ne zaman ödeneceği ve promosyon ödemelerinin nasıl gerçekleştirileceği, kamuoyunda büyük bir merak konusu haline geldi.



EYT yasası kapsamında emekli olan vatandaşlar için Nisan ayında ilk maaş ödemelerinin yapılması bekleniyor. Bu süreçte emekli promosyonlarının da netleşmesi öngörülüyor. Yeni emekli olan bir kişi, ilk maaşını aldığı banka veya başka bir bankayla sözleşme yaparak üç yıllık taahhüt süresini başlatabilir ve emekli promosyonu alabilir. Bu durum, EYT emeklileri için de geçerlidir.

 EYT lilere devletten 15 bin promosyon! Yaralanmak için şartlar ve detaylar!

Promosyon miktarları ve başvuru süreci

Emekli promosyonları 15 bin TL'ye kadar çıkabileceği açıklanarak, emeklilerin bankalarla görüşerek en uygun promosyon tutarını belirlemeleri önerildi. EYT kapsamında emekli olan vatandaşlar için devletin sağlayacağı promosyon ödemesi, emekliler tarafından büyük bir memnuniyetle karşılandı. Promosyon ödemeleriyle ilgili başvuru ve süreç detayları vatandaşlar tarafından yakından takip ediliyor.

Nisan ayından itibaren emekli maaşları ödenmeye başlanacak olan yaklaşık 2 milyon 250 bin vatandaşın, mart ayında başvuru sürecini tamamlayarak emekli maaşı almaya hak kazanmaları bekleniyor.


 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön