24 / 04 / 2024

7 bin 500 lira için emekliler ne yapmalı? Emekli maaşı başka bankaya nasıl taşınır?

7 bin 500 lira için emekliler ne yapmalı? Emekli maaşı başka bankaya nasıl taşınır?

Bankalar arasında emeklileri kapma yarışı büyürken emeklilere vaadedilen promosyon tutarı ise 7 bin 500 liralara dayandı. Peki, emekliler başka bankaları emekli maaşlarını nasıl taşıyabilir. 7 bin 500 lira promosyon almak için ne yapmak lazım?



Yılın ikinci yarısında maaşlarına yüzde 42.3 oranında zam yapılan emekliler için bankalar arasındaki rekabet kızıştı.

14 milyona yakın emekli maaşı müşterisini rakiplerine kaptırmak istemeyen bankalar, emekli promosyon ödemesini 7 bin 500 liraya kadar artırdı.

Aralık ayından bu yana yapılan maaş artışı, memur emeklilerinde yüzde 85.5, SSK ve Bağ- Kur emeklilerinde ise yüzde 78.6'ya ulaşırken, en düşük emekli aylığı da 3 bin 500 TL’ye çıktı.

EMEKLİ MAAŞI NASIL TAŞINIYOR?

Emekli maaşını aldığı banka ile 3 yıl kalma taahhütünü tamamlayanlar ya da yeni emekli olanlar, diledikleri bankaya başvuru yaparak maaşlarını oraya taşıyabiliyor. 

Emekli maaşlarını taşımak isteyen emeklilerin bankaya bu isteklerini sunması yeterli oluyor. Bu bildirim emekli maaşlarını taşımak istedikleri bankanın şubeleriden veya e-Devlet üzerinden yapılabiliyor.
 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön