24 / 04 / 2024

emekli maaşı nasıl taşınır

emekli maaşı nasıl taşınır

Bankalar arasında emeklileri kapma yarışı büyürken emeklilere vaadedilen promosyon tutarı ise 7 bin 500 liralara dayandı. Peki, emekliler başka bankaları emekli maaşlarını nasıl taşıyabilir. 7 bin 500 lira promosyon almak için ne yapmak lazım?

Emekli maaşı sorgulama 2024! Emekliler şimdi yeni maaşlarınızı öğrenin! Kim, kaç TL alacak?

Milyonlarca emeekli son dakika emekli maaşı sorgulama yöntemlerini araştırıyor. Peki emekli maaşı sorgulama nasıl yapılır? İşte emekli maaşı sorgulama 2024!

BES’ten maaş nasıl alınır? Toplu para mı, maaş mı daha avantajlı!

Bireysel Emeklilik Sistemi BES’e olan ilgi son yıllarda hızla artıyor. BES’ten emekliliği yaklaşanlar ise BES’ten emekli maaşı nasıl alınır, yatırılan parayı toplu mu yoksa maaş olarak almak mı daha iyi sorularının cevabını araştırıyor. O soruların cevabı BES Uzmanı Zeynep Candan Aktaş’tan geldi.

Emekli maaşlarına ve bayram ikramiyesine zam gelecek mi? Son dakika kulis iddiaları! 

Enflasyon alım gücünü azaltırken, emekli maaşlarına ve bayram ikramiyesine zam yapılıp yapılmayacağı merak konusu oldu. İşte kulislerde konuşulanlar..

Ünlü ekonomist Mert Başaran'dan çok konuşulacak emekli maaşı paylaşımı: Seçimde en çok etkileyecek konu bu olacak!

Emekli maaşları gündemden düşmezken, ünlü ekonomist Mert Başaran da yaptığı paylaşımda "Şu emeklilerin maaşlarını lütfen düzeltin" diyerek, bu seçimde en çok etkileyecek konunun bu olacağını söyledi.

Engelli çocuğu olanlar dikkat! Engelli çocuk annesi nasıl erken emekli olur?

Engelli çocuğu olan anneler nasıl erken emekli olabileceklerini merak ediyor. Engelli çocuk annelerinin emeklilik yaşı öne çekiliyor. Peki engelli çocuk annesi nasıl erken emekli olur?

En düşük emekli maaşı alanlara kira yardımı geliyor! 

2024 yılı ile birlikte yükselişe geçen emekli maaşlarının ardından emekli ikramiyelerinin 2 bin liradan 5 bin liraya yükselmesi bekleniyor. Bunun yanından hükümet en düşük emekli maaşı alana vatandaşa da kira yardımı yapmayı planlıyor.

7 bin 500, 8 bin, 8 bin 500, 9 bin TL emekli maaşı alanlar hemen baksın! Yeni maaş tablosu belli oldu! SON DAKİKA! 

Ocak 2024 emekli maaşları yüzde 11,68'lik refah payı olmadan hesaplara yatırılırken, net rakamlar için de maaş hesaplamaları merakla yapılıyor. Peki 7 bin 500, 7750, 8000, 8250, 8 bin 500 TL emekli maaşı alanlar ne kadar, kaç TL maaş alacak?

Kimler, nasıl erken emekli olabilir 2024?

Emeklilik yaşının çocuk sayısına göre düşürülmesi ve esnafın emekliliği için gerekli prim sayısının 7200 güne indirilmesi gündemde. Peki kimler, nasıl erken emekli olabilir 2024?

Ayda 6 bin lira Bağ-Kur primi ödeyip 10 bin TL emekli maaş mı, yoksa hisse almak mı kazançlı!

Yapılan ek zamla en düşük emekli maaşı 10 bin TL’ye yükseltildi. Borsa eğitmeni Gani Gülaydın, X sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, bu maaşı almak için Bağ-Kur’a ödenen 6 bin TL primle Koç Grubu hissesi alınsa emeklilikte paşalar gibi yaşanacağını söyledi. Peki vatandaş ne tepki verdi!

Emekli maaşlarında sıfır artış şoku: Kök aylık 10 bin TL olmazsa, maaşlara hiç zam gelmeyecek! 

Sayıları 6 milyonu bulan ve en düşük 10 bin TL şeklinde belirlenen maaşı alan emeklilerin bir bölümü, TBMM'de kök maaşlarında herhangi bir düzenlemeye gidilmezse Temmuz'da sıfır maaş artışıyla karşılaşacak. Peki sıfır maaş artışı sorunu nasıl çözülecek? 

2024 memur ve emekli maaşı zam oranları belli oldu!

Memur ve emeklilerin 2024 yılı maaş zam oranı resmen netlik kazandı. İşte 2024 yılı memur ve emekli maaşları...

Şimdi sırada emekli maaş zammı var! Emekli maaşı ne kadar olacak?

Emekli maaşı her sene Temmuz ve Ocak aylarında olmak üzere senede 2 defa yapılırken, 6 aylık enflasyona göre belirlenmektedir. Şu ana kadar 5 aylık enflasyon rakamı açıklanırken, 3 Ocak 2024 günü açıklanacak olan Aralık ayı enflasyon oranı ile emekli maaş zammı belirlenecek. İşte haberin detayları..

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz asgari ücret, memur ve emekli maaşları için oran verdi! Son dakika gelişmesi!

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, yeni yıla sayılı günler kala milyonların merakla beklediği, asgari ücret, memur ve emekli maaşları için oran verdi. Cumhurbaşkanı Yılmaz'dan son dakika açıklaması...

emekli maaşı nasıl taşınır Haberi

emekli maaşı nasıl taşınır

Yılın ikinci yarısında maaşlarına yüzde 42.3 oranında zam yapılan emekliler için bankalar arasındaki rekabet kızıştı.

14 milyona yakın emekli maaşı müşterisini rakiplerine kaptırmak istemeyen bankalar, emekli promosyon ödemesini 7 bin 500 liraya kadar artırdı.

Aralık ayından bu yana yapılan maaş artışı, memur emeklilerinde yüzde 85.5, SSK ve Bağ- Kur emeklilerinde ise yüzde 78.6'ya ulaşırken, en düşük emekli aylığı da 3 bin 500 TL’ye çıktı.

EMEKLİ MAAŞI NASIL TAŞINIYOR?

Emekli maaşını aldığı banka ile 3 yıl kalma taahhütünü tamamlayanlar ya da yeni emekli olanlar, diledikleri bankaya başvuru yaparak maaşlarını oraya taşıyabiliyor. 

Emekli maaşlarını taşımak isteyen emeklilerin bankaya bu isteklerini sunması yeterli oluyor. Bu bildirim emekli maaşlarını taşımak istedikleri bankanın şubeleriden veya e-Devlet üzerinden yapılabiliyor.
 

AKBANK NE KADAR PROMOSYON VERİYOR

Emekli maaşını 31 Ağustos 2022'ye kadar Akbank'a...