26 / 04 / 2024

Eyüp Muhcu kimdir?

Eyüp Muhcu kimdir?

Mimarlar Odası Genel Başkanı Eyüp Muhcu kimdir? Eyüp Muhcu, bugüne kadar hangi işlerde görev aldı? Eyüp Muhcu, bugün nerede çalışmalarına devam ediyor? İşte Mimar Eyüp Muhcu...



Eyüp Muhcu kimdir?

Eyüp Muhcu, 1962 yılında Trabzon’da doğdu. 1978’de Trabzon Lisesi’ni bitirdikten sonra  Karadeniz Teknik üniversitesi Mimarlık Bölümü’ne girdi. Mimar diplomasıyla mezun oldu. 1984’de Mimarlar Odası’na kayıt yaptırdı ve “serbest mimar” olarak İstanbul’da profesyonel yaşama başladı. 


1988 yılında Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi Kartal Temsilciliği kuruluş sürecinde yer aldı; ilk dönem Yönetim Kurulu Sekreterliği ve 3 dönem başkanlığını yapmıştır.


Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi’nde çeşitli alanlarda çalışmalar yapan   Muhcu; 2002-2010 yılları arasında 4 dönem Şube başkanlığı görevini üstlenmiştir.


2010-2011 yılları arasında Mimarlar Odası Genel Başkanlığı’nı yapmıştır. 15 Nisan 2012’de yapılan seçimlerde 2 )iki) yıllığına yeniden Mimarlar Odası Genel Başkanlığına seçilmiştir.


Mimarlar Odası’ında; güvenli yaşam çevrelerinin oluşturulması, kültürel mirasın korunması, planlama, mimarlık eğitimi, hukuk, kentli hakları, “kent-kültür-demokrasi”, yayın gibi konularda çalışmalar yürütmektedir. Bu alanlara ilişkin çok sayıda makale ve yazıları bulunmaktadır.


Avrupa Mimarlık Konseyi (ACE) delegesi, 1995 yılında kurulan Mimarlık Vakfı (MİV) kurucu üyesi olan ve İstanbul Kültür Forumu (İKF) kuruluşunda yer alan, Muhcu; İstanbul Yelken Kulübü, Kartal Briç Spor Kulübü, Doğu Karadeniz Kültür ve Dayanışma Derneği, Karadeniz Çevre Derneği, KTÜ Mezunları Derneği vb. kuruluşlarda sosyal ve kültürel etkinlikler sürdürmektedir.


Son yıllarda giderek artan “kent, kültür, doğa” tahribatı ve “otoriter” politikalar karşısında bütün duyarlı kesimlerin katılımı ile “kent dayanışmaları” oluşturulması süreçlerinde etkin bir şekilde yer almakta; “sağlıklı kentleşme, demokratikleşme, insan hak ve özgürlüklerinin genişletilmesi” yönünde çabalarını sürdürmeye devam etmektedir.




Geri Dön