19 / 03 / 2024

Eyüp Muhcu: Betonlaşma kararlarını kent suçu ilan ediyoruz!

Eyüp Muhcu: Betonlaşma kararlarını kent suçu ilan ediyoruz!

Mimarlar Odası Genel Başkanı Eyüp Muhcu, betonlaşma kararlarını "kent suçu" ilan ettiklerini söyledi. Türkiye'de inşaat sektörünün tıkandığını ileri süren Muhcu, "Daha önce yüzde 19 civarında olan büyüme hızla geriledi" dedi.



Muhcu, bir otelde düzenlediği basın toplantısında, kentlerin sağlıklı gelişimini sağlamak için özverili bir çaba içerisinde olduklarını belirtti. 

Yatırım projelerini engellenmek veya durdurmak gibi amaçlarının olmadığını ifade eden Muhcu, şöyle konuştu: "Pek çok kamu yatırım projelerinin merkezden planlandığı, yerel yönetimlerin göz ardı edildiği, halkın ve kamunun ilgili kesimlerin görüşlerinin dikkate alınmadığı bir ortamda, bu kararların hayata geçirilmek istendiğini görüyoruz. Bu nedenle alınan yatırım kararları ve kentsel dönüşüm sürecinin sağlıklı işlemediğine tanık oluyoruz. Betonlaşma kararlarını 'kent suçu' ilan ediyoruz. Bu konuda açtığımız davaların büyük çoğunluğunu da kazanıyoruz." 


Muhcu, getirilmek istenen emlak borsası sisteminin ise dünyadaki uygulamalardan farklı olduğunu savundu. Yeni alınan bir kararla yabancı mimar ve mühendislerin Türkiye'de çalışabilme yolunun açıldığını kaydeden Muhcu, Türkiye'deki 461 bin mimar, mühendis ve plancıya ise yurtdışında bu hizmetleri yapma yetkisi verilmediğini dile getirdi. 

Türkiye'de inşaat sektörünün tıkandığını ileri süren Muhcu, "Daha önce yüzde 19 civarında olan büyüme hızla geriledi" diye konuştu. 


Doğuş


Geri Dön