19 / 04 / 2024

Eyüp Sultan Camisi'nin çevresi yenilenecek!

Eyüp Sultan Camisi'nin çevresi yenilenecek!

Eyüp Sultan Camisi çevresinin yolları, yer döşemeleri, çevre tanzimi ve ışıklandırması yenilenecek



Eyüp Belediye Başkanı İsmail Kavuncu, Eyüp Sultan Camisi çevresinin yollarıyla, yer döşemeleriyle, çevre tanzimiyle ve ışıklandırmasıyla yenileneceğini bildirdi.

Eyüp Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Merkez Mahallesi'ndeki Gökhan Spor Kulübü'nde vatandaşlarla bir araya gelen Kavuncu, 10 aylık icraatları sürecinde yapılan çalışmaları anlattı.

Eyüp Sultan'ın, İslam aleminin en mukaddes mekanlarından biri olduğunu vurgulayan Kavuncu, şunları kaydetti:
"Mekke, Medine ve Kudüs'ten sonra İslam aleminin en önemli mekanlarından biri olan Eyüp Sultan'ı her yönüyle dört dörtlük bir konuma getirmek için çalışmalarımız sürüyor. Eyüp Sultan Camisi'nin çevresinde çalışmalara başladık. Cami çevresini, yollarıyla, yer döşemeleriyle, çevre tanzimiyle, ışıklandırmasıyla yenileyeceğiz. Bölgenin tarihi kültürel dokusunu bozmadan gerekli çalışmalarımızı bu yıl ramazan ayına kadar tamamlamış olacağız."

Her yıl çeşitli sempozyumlarla anılan Eyüp Sultan için bu yıl daha kapsamlı, uluslararası etkinlikler yapmayı planladıklarını ifade eden Kavuncu, şöyle devam etti:

"Ayrıca Eyüp'te 'tarihi üçgen ada' diye adlandırdığımız Feshane Caddesi'ndeki ahşap binalarımızı tarihi dokularını bozmadan restore ediyoruz. Büyükşehir belediyemizle birlikte kurduğumuz KUDEB (Ahşap Atölyesi) Eyüp Sultan merkezdeki diğer ahşap binalarımızı da sırasıyla yenileyecek ve Eyüp bambaşka bir kimliğe bürünecek. 10 aylık çalışmalarımız süresince eğitim, sağlık, altyapı sorunları konusunda ciddi projeleri hayata geçirdik. İnşallah bu yıl içerisinde vizyon projelerimizden birini gerçekleştirme imkanı bulacağız. Yeşilpınar Mahallemizdeki Taşocakları bölgemize yapmayı planladığımız büyük park, eğlence merkezi sadece bu bölgemizi değil, tüm Eyüp'ü hatta çevre ilçeleri de ekonomik ve sosyal açıdan kalkındıracak bir proje olacak."
AA


Geri Dön