25 / 04 / 2024

Eyüpsultan’da kentsel dönüşüm başladı!

Eyüpsultan’da kentsel dönüşüm başladı!

İstanbul Eyüpsultan'da kentsel dönüşüm projesi kapsamında yıkım çalışmaları başlatıldı.



Eyüpsultan'da kentsel dönüşüm başladı. Eyüpsultan Belediyesi'nde yer alan habere göre; Eyüpsultan Belediyesi ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın beraber yürüttüğü Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında Eyüpsultan'da yıkım çalışmaları başladı.

Eyüpsultan’da kentsel dönüşüm başladı!
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ve Eyüpsultan Belediyesi'nin beraber hayata geçirdiği İslambey Mahallesi Dirim Sokak’ta Kentsel Dönüşüm Projesi çalışmaları başladı. Toplamda 826 hak sahibi, 394 bağımsız birimin bulunduğu bölgede mahalle sakinlerinin çogu ile  uzlaşma sağlanarak binaların yıkımına başlanıldı.

"BU RİSKLİ YAPIYI VATANDAŞTAN İZİN ALARAK YIKIMINA BAŞLADIK"

Eyüpsultan’da kentsel dönüşüm başladı!

Kentsel dönüşümü yerinde inceleyerek açıklamalar yapan Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken, “Sorunlu bir bölge. Vatandaşların iki türlü mağduriyeti var. Zemin, bina kötü ve hisseler çok fazla, hepsini bir araya getirmek zordu. Bu konuya bakanlığımızı dahil etmezsek çözmemiz mümkün değildi. O yüzden 394 tane vatandaş var burada. 222 tanesinin imzası alındı. Bu riskli yapının vatandaştan izin alarak yıkımına başladık. İnşallah komşularımızın başka bir yere gitmeden, tekrar güzel binalarda bir arada olabileceğimiz güzel bir dönüşüm” diye konuştu.

Eyüpsultan İslambey'de kentsel dönüşüm anlaşmaları hızlandı!


Geri Dön